Londra’da bilgisayarlı soygun önlendi

Japon Sumitomo Mitsui Finans Grubu’nun Londra şubesinden internet üzerinden yüksek teknolojiyle 220 milyon sterlin (424 milyon dolar) para çalmaya hazırlanan şebeke İngiliz ve İsrail polislerinin yürüttüğü ortak çalışmayla durduruldu.


JAPON Sumitomo Mitsui Finans Grubu’nun Londra şubesinin bilgisayar sistemine girerek 220 milyon sterlini (424 milyon dolar) transfer etmeye çalışan siber (sanal) hırsızlar İngiliz ve İsrailli polislerin ortak çalışmasıyla durduruldu. İngiliz polis yetkilileri, geçen yıl Japon Sumitomo Mitsui Finans Grubu’nun Londra şubesinin bahsi geçen şekilde soyulma girişimiyle karşılaştığını kabul ederken, ne kadarlık bir tutarın transfer edilmeye çalışıldıığını açıklamadılar. Açıklama yapan İsralilli yetkililer ise soyguna karışan bir kişinin tutuklandığını belirttiler. Japon banka da soygun girişimini doğrularken, detay vermekten kaçındı.


Bankanın sözcüsü Takashi Morita, polisin araştırmasının sürdüğünü belirterek, ‘Şu anda konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyoruz. Güvenlik alanında etkili önlemlerimiz var ve şu ana kadar hiç bir mali zararla karşılaşmadık’ dedi. İsrail polisi, soygun girişimiyle bağı olan 32 yaşındaki bir adamı tutukladı. İsmi açıklanmayan kişinin 27 milyon dolarlık para aklama işine kalkıştığından şüpheleniliyor.


POLİS İZİNDEYMİŞ


İngiliz Polis Teşkilatı Yüksek Teknoloji Suçları Birimi, Japon bankanın bilgisayar sistemine girmeye çalışan siber soyguncuları geçen Ekim ayından bu yana araştırıyor. Siber soyguncuların 220 milyon sterlini (424 milyon dolar) dünyanın değişik yerlerindeki 10 farklı hesaba aktarmaya çalıştıkları bildirildi. İngiltere’de konuyla ilgili olarak herhangi bir tutuklama yapılıp yapılmadığı ise henüz açıklanmadı.


İngiliz Financial Times gazetesi ise konuyla ilgili olarak verdiği haberde, ‘Hırsızların planı, bilgisayarın klavyesinde basılan her tuşu takip edebilen şifre türeten yazılımı da içeriyordu. Böylece soyguncular hesap numaralarını, şifreleri ve diğer önemli bilgileri öğrenebiliyorlardı’ ifadelerine yer verdi.

779080cookie-checkLondra’da bilgisayarlı soygun önlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.