Londra’da bizim mahallede korona ölümü ortalamanın iki katı

Haringey’de korona ölümleri ülke ortalamasının iki katı…

Kıbrıslı ve Türkiyeli göçmenlerin en yoğun oplumumuzun en yoğun Koronavirüs ölümlerinin en çok gerçekleştiği bölgeler arasında beşinci sırada yer alan Haringey 100 bin kişiye 119 ile ülke ortalamasının iki katından fazla ölüm oranına sahne oluyor. 17 Nisan tarihine kadar 168 kişinin yaşamını yitirdiği Haringey’de ölüm oranı, başkentin zengin bölgelerinden Kingston’la karşılaştırıldığında da iki kat yüksek.

280 binden fazla insanın yaşadığı Haringey’in nüfusunun yaklaşık yüzde 60’ı aralarında toplumumuzun da bulunduğu etnik kökenli göçmenlerden oluşuyor. Londra’da yoksulluk ve işsizliğin en yüksek olduğu altıncı belediye olan bölge, ülke genelindeki en yoksul ilk 30 bölge arasında yer alıyor.

Haringey sosyal hayat ve yaşam standartları açısından zıtlıkları barındıran bir bölge olma özelliği taşıyor. Highgate, Muswell Hill ve Crouch End gibi İngiltere’nin en zengin bölgelerini bünyesinde barındıran Haringey’de Wood Green, Seven Sisters gibi yoksulluğun oldukça yüksek olduğu bölgerler de yer alıyor. HABER (habernewspaper.co.uk)

2411990cookie-checkLondra’da bizim mahallede korona ölümü ortalamanın iki katı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.