Londra’da da camiye saldırı

Yeni Zelanda’daki cami katliamının hemen ardından İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğu kesiminde de 20 yaşlarında üç kişi, cami önündeki Müslümanlara çekiç ve sopalarla saldırdı. “Müslümanlar terörist” diye bağıran saldırganlar daha sonra araçlarına binerek kaçmaya çalıştı.

Bir kişi, aracıyla saldırganların önüne kesti, kaçmalarını engellemek istedi ancak başarısız oldu. Polis 27 yaşında Asya kökenli bir kişinin saldırıda başından yaralandığını açıkladı.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Londra’nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, başkentteki tüm camilerde güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Camilerin silahlı polisler tarafından korunacağını söyleyen Han, “Londra’daki Müslüman topluluklara güven vermek istiyorum. Polislerle temas halindeyim. Londralılar dua etmeye giderken camiler etrafında gözle görülür bir güvenlik olacak” dedi.

LONDRA’DA NEFRET SUÇLARI

Londra’da  “nefret suçları” da, “Hükümet ektiğini biçiyor” dedirtecek biçimde artmış durumda. 2016’daki Brexit Referandumu kampanyasında “göçmen karşıtlığı”nın kullanılması referandum sonrasında nefret suçlarında patlamaya neden olmuştu. İçişleri Bakanlığı’nın son verilerine göre; dil, din, etnik köken kısaca kendinden olmayana karşı 71 kategoride ele alınan nefret suçlarındaki “din” kategorisinde ülke nüfusunun yüzde 0,5’ini temsil eden Yahudilere karşı anti-semitizm yüzde 12, nüfusun 4.4 olan Müslümanlara karşı İslamofobi yüzde 52 oranıyla rekor kırıyor. Nüfusun yarısından fazlasını oluşturan Hıristiyanlara karşı nefret suçu ise yüzde 5 dolayında. Artık anti-semitizm ve İslamofobi acil çözüm bekleyen ulusal sorunlar arasında.

2280970cookie-checkLondra’da da camiye saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.