Londra’da Dink için protesto

ATİK Londra Temsilciliği, FED-BİR, GİK-DER, HALKEVİ, YÇKM ve TEB adına yapılan ortak açıklamada halkın protestoya katılması istendi.


Açıklama aynen şöyle:


“Hrant Dink, halkının adalet ve onur savaşçısıydı. Kardeşliğin cesur ve inatçı savunucusuydu. Gerçekleri eğip bükmeyen bir gazeteciydi. Antifaşist bir dava insanı, halk aydınıydı. Bu yüzden hedef tahtasına yerleştirildi. Bu yüzden ırkçı bir cinayete kurban edildi. Adım adım, göz göre göre… Devletin en yüksek katlarında hedef gösterile gösterile… Burjuva medyada çarmıha gerile gerile… Mahkeme kürsülerinden ceza kesile kesile… Mahkeme kapılarında lince uğraya uğraya… Cinayetin üzerinden bir yıl geçti ama Hrant bu kez hukuk skandalı ile katlediliyor. Oysa tetiği çekenler de, çektirenler de belli. Rahip Santaro cinayetinden belli. Malatya Zirve Katliamından belli. 6-7 Eylül’den, 77 1 Mayıs’ından, Maraş’tan, Sivas’tan, Gazi’den, Susurluk’tan, Şemdinli’den belli.
Türklüğü aşağılayan” Hrant değil, onlardır. Türk ulusal onurunu ayaklar altına alan, lekeleyen tarihsel gerçekleri inkar edenlerdir. Kardeş halkları soykırımdan geçirenlerin mirasını red ve mahkum edemeyenlerdir. Aydın cinayetleri ile toplumu kör, sağır ve dilsiz kılmak isteyenlerdir. ABD ve AB emperyalizminin önünde secdeye dururlarken, “Ermeni dölü”, “vatan haini” “bölücü”, “terörist” küfürlerini ağzından düşürmeyenlerdir. Ölümünün birinci yılında bu bilinçle, bu kararlılıkla anacağız Hrant Dink’i.”


Açıklamada Sedat Şenoğlu’nun aşağıdaki şu şiiri de yer aldı:


 Suçları kadar eski
 nefretleriyle aradılar seni
 şehrin binaları arasında saklı
 yalnızlığın kadar yaklaştılar sana
 üç kurşun sıktılar
 vicdana…    onura…    insana…
 vurdular bizi Hrant!
 güvercin ürkekliği ayazında
 kanat çırpmıyor artık
 yüreğinin deli ateşi
 ah Hrant!
 bir bilsen..
 ne bereketli acılar büyüttük
 küllerinde yeşeren düşlerinden
 şimdi
 yaşamı doğuruyor ölüm
 ermeni gülüşlerinden
 şimdi
 sevdan kadar coşkun
 umutlar kanatlanıyor
 özgürlüğe çağıran
 güvercinin ardından
 ah Hrant!
 bir görsen…
 şimdi ne kadar da yakın
 doruklarına
 halkların kardeşliğini yazdığın Ararat.


Sedat Şenoğlu

808810cookie-checkLondra’da Dink için protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.