Londra’da direniş destekçileri ayakta

Hafta içi hergün çalışma saatleri sonrasında Londra’nın merkezindeki gösteri alanı Trafalgar Meydanı’nda toplanarak Taksim Gezi Parkı Direnişi’ne destek veren toplum üyeleri, cumartesi günü saat 17’de Manor House’da toplandı ve 18’de de Türk ve Kürt esnafın yoğun olarak bulunduğu Green Lanes caddesi boyunca 5 km ötedeki Wood Green’e (Wood Green metrosuna çok yakın) yüründü…

AKP’yi eleştiren ve Başbakan’ı istifaya çağıran pankartlar taşındı ve Gezi Parkı direnişçilerine destek olan sloganlar atıldı. Göçmen derneklerinin de tam destek verdiği yürüyüşte İngiliz sendikacılarının da yer aldığı gözlendi. Çocuklu anneler ve yaşlıların da ellerinde tencere ve tavalarla yer aldığı gösteriyi izleyen esnaf da alkışlarla destek verdi…

Wood Green’de yapılan kısa konuşmalarda Gezi Parkı Direnişçileriyle tam bir dayanışma içinde olunduğu vurgulanarak sonuna kadar mücadele edileceği söylendi.

DAY MER Başkanı Ahmet Sezgin, İstanbul’daki polisin müdahalesini anında göstericilere duyurarak, demokrasi mücadelesinde Londra’dan gereken her türlü desteği sunacaklarını söyledi. İşçi sınıfının örgütlü gücünün iktidarın bi emrivakiliğine izin vermeyeceğini belirten Başkan Sezgin, toplumun kendi geleceği için daha duyarlı olmasını istedi.

CHP’nin eski milletvekillerinden Ercan Karakaş da AKP’nin çoğunluk partisi olarak çoğulculuktan yoksun bir iktidar kurduğunu belirterek, “Baskıcı zihniyete yalnız Türkiye’de değil bütün dünyada tepki gösterildi ve halkın bu refleksini selamladı” dedi.

Hayat Tv’den Arif Bektaş da kanalın Gezi Parkı olayında gerçek gazetecilik yaptığı için iktidar tarafından susturulmak istendiğini söyledi. Bektaş, “Kapatılma girişimi bütün dünyada tepki gördü” dedi.

GİK DER Başkanı İbrahim Avcıl da “Gezi Parkı Direnişi’ni yükselterek ve büyüterek sürdüreceğiz” diyerek toplumun tepkisini dile getirdi.

MÜDAHALE HABERİ ÜZERİNE GECE EYLEMİ

Gezi Parkı’na polisin müdahale ettiği haberleri üzerine Londra’da gece eylemleri de başladı. Sayıları 50’ye yakın gösterici Regency Street’deki BBC’nin genel merkezi önünde protesto yaparken Londra’nın merkezi Trafalgar Meydanı’nda da protesto gösterileri başladı. Gece olmasına karşın tepkisini meydanlarda yansıtan göçmen toplum pazar günü eylemlerini Trafalgar Meydanı ve Büyükelçilik önünde sürdürecek…

BUGÜN DE (PAZAR) ULUSALCILAR YÜRÜYECEK

Ulusalcılar bugün (pazar) günü saat 13’de “43 Belgrave square London SW1X 8PA” adresindeki Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde başlayan ve 17.30’da (10 Downing Street) Başbakanlık önünde son bulan izinli bir protesto yürüyüşü düzenleyecek.

Yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türkiye Gençlik Birliği İngiltere olarak, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, Anadolu Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk Cemiyeti ve görüşmelerimiz sonrasında isimlerini daha sonra açıklayacağımız, ülkemizin yaşamakta olduğu bu zor günlerde, Türk bayrağı, Atatürk ilkeleri ve bizi bir ulus haline getiren diğer çağdaş değerlerde milletimizle birleşebilen, tüm kitle örgütlerimizle birlikte düzenleyeceğimiz büyükyürüyüş için resmi izin alınmıştır.

Gezi Parkı direnişiyle başlayan ve yurt çapında AKP diktatörlüğüne karşı bir halk hareketine dönüşen eylemlere bu hafta sonu da , gerçekleştirmiş olacağımız bu kitlesel yürüyüş ve hükümet istifa sloganlarıyla destek veriyoruz.

Yalnızca Türk ve KKTC bayraklarının, ve yukarıda belirttiğimiz çağdaş değerleri benimseyen derneklerimizin kurumsal katılımlarını temsil edecek filalamaları dışında yukarıda da belirttiğimiz gibi herhangi bir siyasi parti bayrağı veya siyasi bir imgeyi içeren pankart döviz vs gibi malzemeler taşınmayacaktır.”

FOTOĞRAFLAR: Mustafa Çetinkaya

1385960cookie-checkLondra’da direniş destekçileri ayakta

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.