Londra’da şehitler yararına balo

Kuruluşunun 6. yıldönümünde düzenlenen balonun tüm gelirini Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan derneğin balosuna, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Yiğit Alpogan, eşi Bernev Alpogan, Başkonsolos Bahadır Kaleli, eşi Büyükelçilik Siyasi Müsteşarı Serra Kaleli, KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yanık ile Londra’daki belediyelerin Türk asıllı meclis üyeleri de katıldı.


Büyükelçilik askeri personelinin de hazır bulunduğu balo, şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.


Baloda sahne alan sanatçı Müşerref Akay, tüm şarkılarını Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için seslendirdiğini söyledi.


Londra’da bulunmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyduğunu belirten Akay, üçüncü kez geldiği kentte şehitler için düzenlenen bir organizasyonda olmanın kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini ifade etti.


Müşerref Akay, kısa konserinin sonunda büyük alkış topladı.


Bu arada yapılan açık artırma da büyük ilgi gördü. Londra’da yaşayan Türk ressam Meltem Quinlan’ın bağışladığı iki tablo ve diğer bazı parçalar, çekişmeli artırma sonucu değişik iş adamları tarafından satın alındı. Pek çok iş adamının da artırma dışında bağışlar yaptığı bildirildi.


BTKD Başkanı Hülya Koçu, yaptığı konuşmada 6 yıl önce kurulan derneğin, vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen şehitlerin ailelerine biraz da olsa katkıda bulunmayı görev bildiğini ifade etti.


Büyükelçi Yiğit Alpogan’ın derneğin onursal başkanı olan eşi Bernev Alpogan da ortaya konulan çabaları övdü ve dernek üyelerini kutladı.


Büyükelçi Yiğit Alpogan ise BTKD’nın milli bilinci çok yüksek bir yapı olduğuna işaret etti ve derneğin, Londra’daki önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna işaret etti.

810350cookie-checkLondra’da şehitler yararına balo

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.