Londra’da Evren Anıl için yürüdüler

Londra’da, ablası Elif Anıl’in kullandığı otomobilinin içine çöp fırlatan iki siyahi İngiliz gencin sataşmaları sonrasında saldırıya uğrayan Evren Anıl, beyin travması nedeniyle kaldırıldığı hastanede 8 gün süren yaşam mücadelesine yenik düşmüştü. Kingston Üniversitesi bilgisayar bölümünü geçen yıl birincilikle tamamlayan Anıl, sosyal ve toplumsal çalışmalarıyla da tanınıyordu.


SEVGİLİSİ DE YÜRÜDÜ


Evren Anıl’ın akraba ve yakınları ile Kingston Üniversitesi’nden arkadaşları olayı protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe 16 derneği çatısında toplayan İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu temsilcilerinin de yer aldığı 400’e yakın kişi katıldı.


Anıl’ın Güney Londra’daki evinin önünden başlayan sessiz yürüyüş 15 dakika uzaklıktaki olay yerinde son buldu. Yürüyüşe katılanlar 1 dakikalık saygı duruşu sonrasında Anıl’ın anısına mum yakarak genç adamın başarılı yaşamını alkışladı… Gösteri boyunca acılı aile ve genç adamın Pakistanlı sevgili Sabina güçlükle teskin edildi…


Akşam’ın sorularını yanıtlayan acılı abisi Özgür Anıl, poliste şu anda gözaltında herhangi bir sanık olmadığını belirterek “Olayın görgü tanıkları 9’a çıktı. Polis delil toplama aşamasında. Aldığımız bilgiye göre iki kişiden şüpheleniliyor…” dedi.


Cinayeti soruşturmakla sorumlu olan Dedektif Cliff Lyons da, Evren Anıl’ın “beyin kanaması” sonucu öldüğünü belirterek sanıkların cinayetten soruşturulacağını söyledi.


FOTOĞRAFLAR (Alpaslan Düven çekti): Evren Anıl’ın annesi (küçük karede sol başta) ve Pakistanlı sevgili (arkada beyaz eşarplı) yürüyüş boyunca zor teskin edildi…um…

804400cookie-checkLondra’da Evren Anıl için yürüdüler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.