Londra’da lüks hotelin lüks restoranında “Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganı

İTDF’nin resepsiyon ve balo olarak düzenlediği kutlamaya 360 konuk katıldı. Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün iş yoğunluğu, Türkiye’den gelmesi beklenen ve programda yer alan sanatçı Levent Kırca’nın da vize alamadığı gerekçesini göstererek katılamadığı gecede erkeklerin şık ve kadınların dekolteli elbileseleri dikkati çekti.

Özbekistan Cumhuriyeti Temsilcisi Kültür Ateşesi Turaev Bakhtiyar, İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi Başkanı Aysın Yılmaz, Federation of International Womans Association in London (FİWAL) Başkanı Hülya Koçu ve Turkish Community Football Federation Başkanı Turgut Esendağlı’nın da bulunduğu gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gecede Büyükelçi Çeviköz ve Türk asıllı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’un gönderdiği kutlama mesajları okundu.

String Quartet Orkestrası, fasıl grubu ile Türk tenor Burak Gülşen ile Azerbaycan’lı tenor Ferhat Bey sahneye çıktığı gecede opera türünde türküler söyleyen Burak Gülşen, Türkiye’de okullarda okunma zorunluluğu kaldırılan “Andımız”ı da konuklarla birlikte seslendirdi.

Efe türküleri ve dans müziğinde sahneyi dolduran katılımcılar, konuşmalar sırasında da “Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganı atarak, Türkiye’deki direnişçilere desteklerini dile getirdiler.

ABDULLAH NİHAT YILMAZ’A ÖDÜL

İTDF geleneksel olarak “Topluma katkı bulunanlara” verdiği ödülü bu yıl yazar Abdullah Nihat Yılmaz’a verdi. İTDF Başkanı Timur Doğruyol konuşmasında Abdullah Nihat Yılmaz’ın toplumun birlik ve beraberliği için çaba göstermesini överek bir hafta önce dede olmasını kutladı. Açık Gazete yazarı olan Yılmaz da ödülü teşekkür ederek, İTDF son yönetiminin toplumun birlik ve beraberliğini sağlamak için gösterdiği çabaların desteklenmesini istedi.

Gecenin önemi konusunda da konuşan Doğruyol, “Yurt dışında gelişmiş bir demokraside yaşamaya alışmış vatandaşlar olarak bizler, Anavatanımıza baktığımızda, çok değişik ve vicdanlarımızı sızlatan bir fotoğraf görmekteyiz” diyerek isim vermeden AKP iktidarını eleştirdi.

GEZİ DİRENİŞİNE ÖVGÜ

Doğruyol Gezi Parkı Direnişi’ni de şöyle övdü:

“Kutsal emanetini muhafaza ve müdafaa etmek için evrenin her köşesinde ayağa kalkan Türk gençliği, Gezi Parkı direnişi ile bütün dünyaya örnek olmuş, birlik ve beraberlik içinde, barışçıl eylemlerle, yüksek zekâ ve sanatsal güçlerini kullanarak demokrasi ve insan hakları ihlalcileri ile nasıl mücadele edilebileceğini göstermiş, bir destan yazmıştır. Bu direniş, Türkiye Cumhuriyeti’nin unutturulmak istenen çağdaş yüzünü ve gücünü tekrar gözler önüne sermiş, ortadan kaldırılmak istenen Atatürk devrim ve ilkelerinin halkımız tarafından nasıl benimsendiğini ispatlamış, ve devletimize sızmış olan çağdışı odakların asla karanlık emellerine ulaşamayacaklarının müjdecisi olmuştur.”

“Britanya Türk toplumu olarak Öncelikle, laik cumhuriyetimizi, ulusal ve toplumsal menfaatlerimizi etkin bir şekilde koruyabilmemiz için, hiç bir ayırımcılığa fırsat vermeden, kayıtsız şartsız tek bir çatı altında toplanmamız zorunludur” diyen Doğruyol, Birleşik Krallık’ı şöyle eleştirdi:

“Anavatanımızdaki hukuk ve insan hakları ihlallerini görmezden gelen, yavru Vatanımızdaki insanlık dışı izolasyon politikalarını ısrarla sürdüren, ve ülkemize yeni icat ilkel demokrasi modelleri dayatmaktan çekinmeyen Britanya Devletine karşı güçlü bir şekilde sesimizi duyurmamız gerekmektedir. Laiklik ve demokratik sosyal hukuk devletimize sahip çıkmakta kararlı olduğumuzu ve ülkelerimiz arasında sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkilerin ancak çağdaş değerlere dayalı, çifte standartlardan arınmış politikalarla gerçekleşebileceğini Birleşik Krallık hükümetine anlatmamız gerekmektedir.”

Doğruyol, “Bu etkinlik bizim görev süremizin son balo etkinliği olduğu için, önümüzdeki aylarda yapacağımız Genel Kurul’da seçilerek bizden sonra bu zor işleri yüklenecek olan yeni Yönetim Kuruluna şimdiden Allah kolaylık versin diyorum!” diyerek yeniden yönetime girmeye niyeti olmadığı mesajını verdi.

Gece piyango çekilişi ile son buldu. Gecenin en büyük hediyelerinden dizüstü bilgisayarı şanslın konuğa veren Ersin&Co’dan Serpil Ersan, “Bir kadın olarak cumhuriyetin Bayramı bizim için daha da anlamlı” dedi.

GECEDEN FOTOĞRAFLAR

İTDF geleneksel olarak “Topluma katkı bulunanlara” verdiği ödülü bu yıl yazar Abdullah Nihat Yılmaz’a verdi.

Gecenin en büyük hediyelerinden dizüstü bilgisayarı şanslın konuğa veren Ersin&Co’dan Serpil Ersan, “Bir kadın olarak cumhuriyetin Bayramı bizim için daha da anlamlı” dedi.

849410cookie-checkLondra’da lüks hotelin lüks restoranında “Her yer Taksim, Her yer direniş” sloganı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.