Londra’da Mandela’nın heykeli dikilecek

Meydanın bulunduğu Westminister bölgesi belediyesinin, yaklaşık 5 yıllık değerlendirmelerden sonra, Güney Afrikalı lider Mandela’nın heykelinin Sir Winston Churchill, Benjamin Disraeli, Sir Robert Peel ve yine bir Güney Afrikalı devlet adamı olan Field Marshall Smuts’un heykellerinin yanında yer almasına karar verdiği belirtildi.


Geçen yıl ölen Ian Walters tarafından yapılan heykelin dikilmesi kararıyla ilgili açıklama yapan Westminister belediyesi meclis üyesi Sir Simon Milton, uzun tartışmaların ardından heykelin Trafalgar meydanına değil, Parlamento meydanına dikilmesine karar verdiklerini söyledi.


Güney Afrika’da aparthayda (ırk ayrımı) karşı savaş veren, ülkenin ilk siyah devlet başkanı olan 89 yaşındaki Nelson Mandela’nın heykelinin açılış tarihi gelecek günlerde ilan edilecek. Mandela, 1993’te, dönemin Güney Afrika devlet başkanı olan ve beyaz azınlık rejiminin sona erdirilmesinde gerekli yasaları çıkaran eski devlet başkanı Frederik Willem de Klerk ile birlikte Nobel Barış Ödülü’nü kazanmıştı.


FOTOĞRAF: Mandela ve Londra’nın ünlü sanat merkezi South Bank’taki heykeli

801870cookie-checkLondra’da Mandela’nın heykeli dikilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.