Londra’da “metrelik Adana kebabı” keyfi

Salih Göztaşı, ata yadigarı damak zevkinin Adana çevresindeki eşkiya kültürünü de yansıttığını belirterek, “Solche’deki dekorasyonu, Adana kebabının doğasına uygun olarak düzenledik. Kebabın anayurdunda olduğu gibi küçük masalarda ve özel sandalyelerde servis yapıyoruz” dedi.

“Metrelik Adana Kibabı”nı Londra’da ilk kez servis ettiklerini vurgulayan Salih Göztaşı, “Ayrıca ekmek arası sucuk ‘İrişkin’, ve saç kavurmayı da müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Adana’da çocukluğumun unutulan tadlarını Solche’de yeniden yaratmaya çalışıyoruz. Adana’da bir metrelik şişlerde pişirilen kebabı siparişlere göre hazırlıyoruz” diye konuştu.

Salih Göztaşı çocukluğunun damak tadını Londra’da müşterilerine sunuyor

Göztaşı, Solche’de Akdeniz mönüsünün de yer aldığını belirterek, “Taş fırında klasik İtalyan pizalarının yanısıra geleneksel Anadolu pidelerini de yapıyoruz. Piza ve pideleri anti-bakteriyel özelliği olan zeytin ağacı tablalarda servis ediyoruz. Ayrıca müşterilere Akdeniz mutfağının olmazsa olmazı sayılan balık, deniz ürünleri ve mezelerden oluşan zengin bir seçenek de sunuyoruz” dedi.

Göztaşı, Akdeniz ve barışın simgesi diye tanımladığı zeytin ağaçlarının Solche’nin de simgesi olduğunu vurgulayarak, “Zeytin ağaçlarının gölgesinde, Akdeniz yemeklerini yemenin daha keyifli olduğunu düşünüyoruz. Yüz kişilik kapasiteye sahip iki katlı restoranın, alt katında 60 kokteyl misafirini ağırlayabiliyoruz” diye konuştu.

“Unutulan içecek el yapımı gerçek limonatayı da Solche” de bulabilirsiniz” diyen Göztaşı, Solche’nin şalgam suyundan rakıya her türlü yerli ve yabancı içkilerden oluşan zengin bir içki mönüsüne sahip olduğunu da söyledi.

Göztaşı, serviste müşteri memnuniyeti ve Anadolu misafirseverliğini öne çıkardıklarını belirterek restoranda fiyatların çok uygun olduğunu da sözlerine ekledi…

Solche’de şefler eşkiya kültürünü de yansıtan Adana kebabını hazırlarken…

Solche Stokey, 182 Stoke Newington Road N16 7UY, 020 7275 9988
Solche Cilician, 1 Broadway Market, E8 4PH, 020 7249 8799

837470cookie-checkLondra’da “metrelik Adana kebabı” keyfi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.