Londra’da metro çalışanları grevde

Londra, son yılların en uzun ve kapsamlı metro grevi ve en büyük trafik kaosuyla karşı karşıya kaldı.

Bütün hatlarında aynı anda grev başlatılan Londra metrosunun devreden çıkmasıyla milyonlarca kişi bugün işyerlerine, okullarına ulaşım güçlüğü yaşayacak.

Grev, Londra halkını cuma gününe kadar sürecek bir kaosla baş başa bıraktı.

Dün yerel saatle 18.00’de başlayan grevin nedeni, çalışanlar için bir yıllık yüzde 5 zam isteyen RMT’nin bu talebinin işveren tarafından kabul edilmemesi olarak açıklandı.

Londra’da her gün ortalama 3 milyon kişinin ulaşımını metro ile sağladığı ve 48 saat olarak planlanan grevin Londra ekonomisine getireceği maddi zararın boyutunun 100 milyon sterlin civarında olacağı belirtiliyor.

YAŞAM OLUMSUZ ETKİLENDİ

Uzun yıllardır ilk kez Londra’daki bütün metro hatlarında aynı anda yapılacak olan grevin günlük yaşamı ciddi biçimde etkiledi. Wembley’de yapılan dünya kupası maçları darbe alırken pek çok çalışan da işyerlerine gidemedi.

Özellikle otobüs duraklarındaki yoğunrluk ve yollarda bisikletlilerdeki artış gözlenirken pazar yerlerinin boş olması da krizle boğuşan pazarcıların şikayetlerini artırdı.

Ulaşımı rahatlatmak için alınan önlemler arasında; ek olarak 100 otobüsün servise konulması, nehirde teknelerle taşımacılık yapılması, taksilerin ana istasyonlardan “dolmuş gibi seferler düzenlemesi”, bisiklet kullananlara trafik içinde eskort yapılması yer aldı.

RMT’nin grev oylamasına 10 bin tren sürücüsü, istasyon görevlisi ve teknik personelin katıldığını açıkladı.

823170cookie-checkLondra’da metro çalışanları grevde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.