Londra’da “Newroz” kutlandı

Finsbury Park’ta 21 Mart Pazar günü düzenlenen Newroz şenliği’ne binlerce Kürt ve onların konukları katıldı. Şenlikte İşçi Partisi’nin Yüksek Eğitimden Sorumlu Bakanı David Lammy, AP Liberal Millekvekili Sarah Ludford, AP Yeşil Milletvekili Jean Lambert ve İşçi Partisi sol kanat milletvekili Jeremy Corbyn yaptıkları konuşmalarda Kürt halkının Newroz’unu kutladılar.

Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği Finsbury Park’taki şenliğe yerel sanatçıların yanısıra Koma Emadol, Grup Awaza Win, Cevdet Bağca, Sulbus u Tari ve Nizamettin Arıç sahneye çıktı.

ŞIVAN PERWER GELDİ

Komkar’ın Tottenham Green Centre’de düzenlediği Newroz kutlamasına ise Kürt sanatçı Şivan Perwer, Kardeş Türküler, Fate, Mikail Aslan ve folklor ekipleri katıldı.

Alkışlarla sahneye çıkan Şivan Perver, Türkiye’ye döneceği konusundaki polemiklere girmek istemediğini belirterek Kürtçe üzerine kısa bir konuşma yaptı. Perwer “Ne yazık ki Kürtler kendi dillerini konuşamadıkları için Kürtleri başka dillerde yazıp anlatıyorlar. Oysa Kürtler en iyi Kürtçe anlatılır…” dedi.

830720cookie-checkLondra’da “Newroz” kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.