Londra’da ‘Sivas Katliamı’ anması

2 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da İngiltere Alevi Kültür Merkezi (İAKM) ve Cemevi’nde yapılacak olan anma töreninde İAKM ve Cemevi Başkan Yardımcısı Özcan Yalçınkaya bir konuşma yapacak. Cemevi Müzik Grubu’nun bir dinleti sunacağı etkinlikte, semah gösterisi, bağlama okullarından müzik dinletisi ve Fadime Aydemir’ den şiir dinletisi yer alacak.

“İAKM ve Cemevi olarak Sivas’ta olacağız”

Öte yandan İAKM ve Cemevi 2 Temmuz’da Sivas’ta yapılacak olan anmalara 20 kişiyle katılım sağlayacağını açıkladı. Aralarında Cemevi Yönetim Kurulu’nun bazı üyelerinin de yer alacağı grup, 2 gün Sivas’ın Banaz Köyü’nde kaldıktan sonra Madımak Oteli önünde yapılacak olan anmaya katılacak.
İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kurum olarak geçen yıl Sivas’ta yapılan etkinliklere katılmıştık. Bu yıl da yine aynı kararlılıkla orda olacağız. Geçen yıl valilik, ‘Anmalar Cuma gününe denk geliyor. Bu nedenle tehlikeli olur. Gelmeyin’ benzeri bir açıklama yapmıştı. Ama anmalar yaklaşık 100 bin kişinin katılımıyla en geniş katılımlı bir şekilde gerçekleşmişti” şeklinde konuştu. Erbil, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi yönünde sürdürülen kampanyayla ilgili olarakta, “Devlet biz artık burayı kamulaştırdık. Kafamıza göre birşeyler yapacağız” şeklinde bir görüş taşıyor. Bizler Sivas Madımak Oteli’nin bir ‘Utanç Müzesi’ haline getirilmesini ve buranın hayatını kaydeben insanları anlatacak bir mekana dönüştürülmesini savunuyoruz. Burası barışı, barışın dilini anlatacak ve insanlığın ders çıkaracağı bir müze olmalıdır. Bu amaçla yürütülen mücadeleyi sonuna kadar savunacak ve bunun arkasında olacağız” dedi.
Yaşamını Yitirenler

Sivas “Madımak Oteli Katliamı”nda yaşamlarını yitiren yazar Asım Bezirci 66, Belkıs Çakır 18, Serpil Canik 19, oyuncu Muammer Çiçek 26, Muhibe Akarsu 35, sanatçı Muhlis Akarsu 45, Gülender Akça 25, şair Metin Altıok 52, Ahmet Alan 22, gazeteci Mehmet Atay 25, Sehergül Ateş 30, şair Behçet Aysan 44, , Erdal Ayrancı 35, sanatçı Nesimi Çimen 67, gazeteci Carina Cuanna 23, Serkan Doğan 19, sanatçı Hasret Gültekin 23, Murat Güneş 22, Murat Gündüz 22, Gülsüm Karababa 22, şair Uğur Kaynar 37, karikatürist Asaf Koçak 35, Koray Kaya 12, Menekşe Kaya 17, Handan Metin 20, Sait Metin 23, Huriye Özkan 22, Yeşim Özkan 20, Yasemin Sivri 19, sanatçı Edibe Suları 40, İnci Türk 22, Kenan Yılmaz 21, Ahmet Öztürk, 21, Ahmet Özyurt 21, Nurcan Şahin 18, Özlem Şahin 17, Asuman Sivri 16 için her yıl 2 Temmuz’da başta Sivas olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde ve Avrupa’da çok sayıda anma düzenleniyor.

FOTOĞRAF: Sİvas’ta katliamın yapıldığı Madımak Hoteli ve olayda yaşamını yitiren yazar Asım Bezirci

837740cookie-checkLondra’da ‘Sivas Katliamı’ anması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.