Londra’da Suriye protesto

Türkiyeli sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek oluşturduğu Britanya Demokratik Güç Birliği Platformu, geçtiğimiz Pazar günü Trafalgar Meydanı’nda bir protesto mitingi düzenledi.

Saat 15.00’de başlayan mitinge yüzlerce kişi katılırken, Türkçe ve İngilizce açtıkları pankart ve dövizlerle El Kaide ve El Nusra gibi çeteleri protesto ettiler.

Ayrıca, ‘AKP Besliyor, El Kaide öldürüyor’, ‘AKP hükümeti Suriye’de Teröristleri Silahlandırıyor’, ve Emperyalistler Ortadoğuyu Kan gölüne çevirdi’ gibi pankartların taşındığı ve sloganların atıldığı mitingte İngilizce ve Türkçe bir de açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emperyalist işbirlikçisi Türk Hükümeti AKP beslemeleri ve emperyalist katiller Suriye’de sistematik bir katliam yürütüyorlar.
Suriye’de Alevi toplumuna, Kürt halkına ve mazlumlara karşı yürütülen katliam soykırım derecesine ulaştı.

Suriye’nin Hama kentine bağlı Maan Köyü’nde 9 Şubat Pazar günü radikal İslamcı guruplar tarafından gerçekleştirilen katliamı kınıyoruz.
Maan, Alevi köyünde 4 engellinin, kadın ve çocukların da olduğu 60’ın üzerinde insan katledilmiştir”

Suriye’de, aralarında Türkiye tarafından desteklenen radikal islamcı grupların da olduğu örgütler tarafından katliamların yapıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Öldürülen çocukların ve yetişkinlerin kafaları kesilmekte, insanların iç organları çıkarılmakta, çocuklar idam edilerek yakılmakta ve kadınlar tecavüze uğramaktadır.

Suriye’de çeteler Alevi, Kürt ve Hristiyan yurttaşlara yönelik katliamlar gerçekleştirmektedir. Ortadoğuda gerçekleşen tüm kıyımların sorumlularını tanıyoruz. Katliamlardan ABD ve AKP birinci derecede suçludur. El Kaide, El Nusra çetelerinin AKP ve ABD desteğiyle Suriye’de Alevilere, Rojava’da Kürt halkına karşı yaptıkları katliam soykırım derecesine ulaştı. AKP, ABD ve eli kanlı çeteler insanlığa karşı suç işliyor”

Açıklamada, “Suriye’de savaş yoktur, katliam vardır. Suriye’de katledilen Alevilerin ve mazlum halkların silahı, tankı, topu yoktur. Suriye’de katliam yapanlar AKP hükümeti’nin beslemeleridir. Başbakan Erdoğan ve AKP Suriye’ye gizlice gönderilen silah yüklü tırların sahibidir ve öldürülen çocukların katilidir. Mazlum halkların düşmanlarına karşı mücadelemiz devam edecektir” denildi.

850480cookie-checkLondra’da Suriye protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.