Londra’da terör saldırısı; 9 kişi öldü

İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezindeki Londra Köprüsü’nde yayaların üzerine araç sürüldü, bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, en az 30 kişi yaralandı. 3 saldırganın da etkisiz hale getirildiği açıklandı.

İngiltere’nin başkenti Londra bir kez daha terör korkusu yaşıyor.

Londra köprüsü üzerinde beyaz bir minibüs, köprü üzerinde yürüyen yayaların arasına daldı, bıçaklı saldırı düzenlendi.

Saldırıda 6 kişinin öldüğünü ve en az 30 kişinin yaralandığını duyuran Londra polisi, Londra Köprüsü’nde yaşanan olayın yanısıra Borough Market ve Vauxhall’da yaşanan olaylara da müdahale edildiğini bildirdi.

İngiliz polisi, 3 saldırganın vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, Londra Köprüsü’nün 500 metre uzaklığında bulunan Borough Market bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı.

Bu bölgedeki bıçaklı saldırı olayına müdahale edildiği bildirildi. Öte yandan bölgeden patlama sesleri duyuldu.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ OLAY BAĞLANTILI DEĞİL

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurmuştu. Fakat daha sonra yapılan açıklamada üçüncü olayın ilk iki saldırıyla bağlantılı olmadığı bilgisi verildi.

İNGİLTERE BAŞKANI MAY: TERÖR SALDIRI OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

Olayla ilgili bilgi aldıktan sonra kısa bir açıklamada bulunan İngiltere Başbakanı Theresa May, “Olayı terör saldırısı olarak değerlendiriyoruz” dedi. May, bu sabah acil güvenlik toplantısı yapacak.

Saldırıdan sonra May ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede ikili, saldırıya ilişkin fikir alışverişinde bulundu.

TRUMP: İNGİLTERE’NİN YANINDAYIZ

ABD Başkanı Trump’ın da danışmanlarından olaya dair bilgi aldığı öğrenildi. Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İngiltere’nin yanındayız” mesajı verdi.

2095100cookie-checkLondra’da terör saldırısı; 9 kişi öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.