Londra’da Türkiye konferansı

Newington Green’deki Megapress Kitabevi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Dikerdem, uluslararası konferansta katılımcıların gözünde AB sürecindeki modern Türkiye’nin Avrupa ile ilişki ve karşılıklı etkileşimlerinin ele alınacağını söyledi.



Middlesex Üniversitesi’nin yanısıra işadamı Dr. Sami Kent, Dr. Yavuz Ahıska ve Sedat Kahya’nın destek vereceği konferansa katılımcılar şöyle:


“Alev Adil (Şair), Dr. Tunç Aybak (Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi ), David Barchard (Uluslararası Danışman), Mehmet Ali Birant (Gazeteci), Prof. Atila Eralp (ODTÜ), Andrew Finkel (Gazeteci CNN-Türk), Mauren Freely (Yazar, çevirmen), Fadi Hakura (Chatham House), Prof. Reina Lewis, (University of East London), Prof. Gabriel Piterberg (St Antony’s College, Oxford), Elif Şafak (Yazar), Prof. Dr. Nükhet Şirman (Boğaziçi Üniversitesi), Dr. Mehmet Uğur (Greenwhich University), Fazile Zahir (Kıbrıslı Türk gazeteci)


Toplantıda konferansı düzenleyenler arasında bulunan Osmanlı’dan modern Türkiye’ye pek çok konuda araştırması bulunan Prof. Dr. Gerald Maclean de yer aldı.



TÜRK TOPLUMU İÇİN DÜŞÜNÜLEN PROJELER


İngiltere’de 40’ncı yılını doldurarak Türk toplumunun İngiltere’deki göç serüveninin tanıklarından da olan Dikerdem konferansın yanısıra Middlesex Üniversitesi’nde Türk kürsüsü kurulması için çaba gösterdiğini belirtti.


Dikerdem üniversitelerin desteği ile Anadolu’dan Green Lanes’e (Türklerin Londra’da yoğun olarak yaşadığı caddenin adı) başlıklı proje kapsamında toplum arşivi ve öğrencilere burs ile yurt desteği sunulması için çalışmalar yaptığını söyledi.


Türk Toplumu Arşivi’nin hazırlanmasında yöntem olarak Bristol’da Siyahların Kültür Arşivi’nin örnek alınacağını belirten Dikerdem, İngiltere’deki Türk toplumunun elindeki her türlü belge ve görsel malzemeleri bir gün arşivde değerlendirilebileceği savıyla korumalarını istedi.


FOTOĞRAF: Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Dikerdem, Prof. Dr. Gerald Maclean, Middlesex Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tunç Aybak ve gazeteci Andrew Finkel

788840cookie-checkLondra’da Türkiye konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.