Londra’da ‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları’ paneli

Artı Buluşmaları kapsamında Londra’da ‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları’ başlıklı panel 12 Mayıs Pazar günü 16.00’da DAY MER’de düzenlenecek. Panele konuşmacı olarak Artı TV Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç, Artı TV Programcısı Erdoğan Aydın, Artı Gerçek Yazarı Ragıp Zarakolu katılacak.

Diren Demirtaş’ın yöneteceği ve Erdal Boyoğlu’nun sunumunu yapacağı panelin, “22 Moorefield Road, Tottenham, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY-MER) gerçekleşeceği belirtildi.

Açıklamada Artı Gerçek haber sitesi şöyle tanıtıldı:

“Zengin gazeteci, yazar, programcı ve yorumcu kadrosuyla 2017’nin ilk aylarından itibaren Artı TV ve Artı Gerçek haber sitesi yayına başladı. Bu yayınlarda farklı görüşlerdeki gazeteciler, televizyoncular, yazarlar, hukukçular, akademisyenler, diplomatlar, aktivistler, hak savunucuları barış ve demokrasi ortak paydasında buluştular. İnsan hakları, kadın hakları, azınlık hakları, çevreye duyarlılık, çoğulculuk ve çok seslilik en önemli yayın ilkeleri oldu.”

Açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi:

“Tek Adam rejimi nedeniyle Türkiye’de artık özgür ve bağımsız gazetecilik yapılamıyor. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 140’tan fazla gazeteci cezaevine kondu iki yüze yakın medya organı kapatıldı yasaklandı, onlarca gazeteci de memleketi terk edip Avrupa’da sürgün yaşamla mahkûm oldu. Türkiye’de gerçekler AKP ve MHP’de iktidarının ve yandaş patronlarının yalanları ile kuşatıldı.

İktidar yanlısı medya ötekileştirici, alçı, şoven, savaş 40 kışkırtıcı yayın politikalarıyla, yalan ve düzmece haberleriyle, yazılarıyla ülkedeki yurttaşları otoriter bir işimin öznesine dönüştürme çabasında. Halk haber alamıyor gerçekleri öğrenemiyoruz. Bağımsız gazetecilik can çekişiyor, basın özgürlüğü ayaklar altında.”

 

 

 

 

2295250cookie-checkLondra’da ‘Türkiye’de Basın Özgürlüğü ve İnsan Hakları’ paneli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.