Londra’daki annesini arıyor…

Çocuk bakıcılığı ile hayatını kazanan Defne, Avrupa’dan da rahatlıkla seyr edilebilen kanalın ilgi ile takip olunan programı Sizin Sesiniz’de, kavuşturan sunucu Serap Ezgü’nün konuklarından biri oldu.


Canlı yayına; ailesinin yıllar önce çekilmiş fotoğrafları ile gelen Defne Türkgenç, Ezgü aracılığı ile bunları ekranda yayınlattı.


Ezgü’nün konuğu genç kız, şunları söyledi:


”Bakırköy’de oturuyoruz. Annem; 30 yıl önce 15 yaşında iken evlendiği babamla geçinemeyince, ayrılmak istemiş. Annem Yasemin Deniz Tosunlar, beni, 6 yaşımda iken baba annemlere götürmüş. Onları evde bulamayınca, apartmanın kapıcısına teslim etmiş. Babam, daha sonra annemi aramış, kendisinden, ‘Ben, Defne’yi istemiyorum. Ayak bağı olur’ cevabı almış. Annem, bizim telefonlarımızı almış, ama, yıllardır hâlâ bizi aramadı.”


Defne, Ezgü’nün soruları üzerine; babasının, ikinci bir bir kez daha evlenip ayrıldığını, annesinin, bankadaki maaşını çekmek için yılda bir defa Türkiye’ye gelip, Bakırköy Ziraat Bankası’ndaki hesabından parasını çektikten sonra, yine İngiltere’ye döndüğünü açıkladı.


Annesinin; üvey anne annesi ve üvey dedesi tarafından evlâtlık alındığını, onların da Bakırköy’de oturduğunu belirten genç kız, annesinin onlarla görüşmediğini dile getirdi.
Serap Ezgü ile stüdyoda dertleşen ve ekrandan gösterilen evlilik fotoğraflarından annesini tanıyanların kendisini aramalarını isteyen Defne, babasının da, 20 yıl sonra annesi ile barışmak arzusunda olduğunu duyurdu.


Sizin Sesiniz’in sunucusu Serap Ezgü’nün, ”Defne, anneni niçin arıyorsun, ne söyleyeceksin ona?” şeklindeki sorusuna, genç kız, şu cevabı verdi:


”Benim için annem çok önemli, çok özledim. Babamla anlaşamamış olabilir, ama, ben onu görmek istiyorum.Kız çocuğu için anne çok önemlidir…”


Ezgü’nün, ”Ablanın tutumu ne?” şeklindeki sorusu üzerine, ”O da, görüşmek istiyor. Ablam, babama daha yakındır” karşılığını verdi.


Ailenin dağılması ve ortada kalmalarının, kendilerinde nasıl yaralar açtığını öğrenmek isteyen TGRT sunucusu şu cevabı aldı:


”Annenin yokluğunu hissediyorsun. Anneler Günü’nde anne anneme çiçek alıyorum, ama, neden anneme alamıyorum? Özel günlerde, ‘Ne haber kızım, ne yapıyorsun?’ demesini bekliyorum. Annesizlik çok zor. Annesi – babası ile yürüyen bir kız görünce içim burkuluyor.”


Genç kız, annesine seslenirken, ”Anne; seni görmek istiyorum. Beni gerçekten istemiyorsan, bunu senin söylemeni bekliyorum. Anneciğim, neredesin. Seni çok özledim” dedi.


Türkgenç, annesinin ekranda yayınlanan fotoğraflarını gören Londra’daki TGRT seyircilerinden, kendisine yardımcı olmalarını ricâ etti.



 

777430cookie-checkLondra’daki annesini arıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.