Londra’daki halimiz TRT İnt’de

Yönetmen ve yapımcılığını Serdar Ferit’in üslendiği programda Middlesex Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Ali Dikerdem ve Zerrin Atakan’la yapılan söyleşilere yer verilecek.


Ferit, program hakkında şu bilgileri verdi:


“Aynı Gök, Başka Bir Ülke’nin ilk bölümünde, öncelikle İngiltereli Türkler’in tarihsel göçünü ele aldık. Bu konuda uzun yıllar araştırma yapmış Middlesex Üniversitesi öğretim görevlisi Mehmet Ali Dikerdem’le bir röportaj yaptık.  Türkler İngiltere’ye neden göç ettiler, kendilerini buradaki yaşam stiline adapte edebildiler mi, ne gibi çelişkilerlerle karşı karşıya kaldılar gibi soruların cevaplarını bulmaya çalıştık.


Daha sonra Yeni Türkü grubunun kurucularından biri olan ve İngiltere’de psikiyatri alanındaki çalışmalarıyla tanınan Zerrin Atakan’la bir söyleşi yaptık. Söyleşide, Zerrin Atakan’ın Yeni Türkü grubuyla geçirdiği yıllardan, neden İngiltere’ye göç ettiğinden, gurbette olmaktan, psikiyatri dışındaki sanatsal çalışmalarından ve benzeri konulardan bahsettik. 


Son olaraksa, Evren Çolak ve tur rehberimiz Leila Redpath ile ufak bir Londra turu yaptık. İzleyicilerimizin, yaşadıkları ülkeyi daha yakından tanımalarını sağlamak için Leicester Meydanı, St. Paul Katedrali, Parlemonta Binası ve Trafalgar Meydanı gibi önemli turistik yerlere giderek, onları Londra hakkında biraz bilgilendirdik.”


AYRINTILI BİLGİ İÇİN:


[email protected]
[email protected]

816370cookie-checkLondra’daki halimiz TRT İnt’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.