Londra’daki öğrenci Cansın Kara’nın başarısı

Genç yetenek Kara, Londra’daki Canan Maxton’un müzikte yetenekli gençlere yardım amacıyla kurduğu Talent Unlimited’in de violonselcisi. Kara 25 Nisan’daki Talent Unlimited’in yardım konserinde de Londra’daki sanatseverlerin karşısına viyolonseliyle çıkacak…

İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki genç solisti Kara, Türkiye’de de 10 Haziran akşamı Süreyya Operası’nda Ramiz Malik Aslanov yönetimindeki İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası eşliğinde konser verecek. Cansın’ın Haydn’ın 1 numaralı Do Majör Viyolonsel Konçertosu’nu seslendireceği konserde orkestra ayrıca Beethoven’ın 3. Senfoni’sini yorumlayacak.

Tüm Türkiye’den 24 yaş ve altı genç çellistlere açık olan projeye, Türkiye ve yurtdışından toplam 13 genç başvurdu. Seçmeler, akademisyenlerce oluşturulan jüri tarafından 2 Mart tarihlerinde MİAM İlhan Usmanbaş Salonu’nda gerçekleştirildi.

“GURUR DUYDUK”

Canan Maxton, Kara’nın başarısından gurur duyduğunu belirterek, bütün sanatseverleri 25 Nisan saat 19’da “197 Piccadilly, London W1J 9LL” adresindeki St. James’s Church’de gerçekleşek olan “Talent Unlimited Ensemble” yardım konserinde Kara’nın başarısını alkışlamaya çağırdı…

Talent Unlimited’in kurucusu Canan Maxton

Maxton, “Konserde Kara’nın yanısıra Emre ENgin, Mevlan Mecid, Nazlı Erdoğan, Emre Erşahin ve sihirli parmaklarıyla piyanoda Ayşe Deniz Gökçin sanetverlerin karşısına çıkacak. Ayrıntılı bilgi 020 7935 1805, 0776 764 2092 ya da [email protected]’dan alınabilecek” dedi.

CANSIN KARA?

8 Aralık 1995 Antalya doğumlu Cansın Kara, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’nda Marina Rahmatullayeva ve ardından Gara Aliyev ile çalıştı. 2010’da Londra’daki Yehudi Menuhin Okulu’na kabul edilen Cansın, halen bu kurumda Thomas Carroll ile öğrenimine devam ediyor.

2008’de Mersin 1. Ulusal Viyolonsel Yarışması’nda birincilik; Hırvatistan’daki 7. Uluslararası Antonio Janigro Viyolonsel Yarışması’nda üçüncülük kazandı. 2010’da da 10. Avusturya-Liezen Uluslararası Viyolonsel Yarışması’nda ikinci oldu.

Cansın, Ankara Üniversitesi ve Bolu İzzet Baysal Üniversitesi gibi Türkiye’deki çeşitli merkezlerin yanı sıra ABD’deki Marshall Üniversitesi Müzik Okulu ile Meadowmount Müzik Okulu’nda resitaller verdi.

Orkestra eşliğindeki ilk konserini ise henüz 13 yaşındayken Mersin Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası ile veren Cansın, 2010 yılında da Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası eşliğinde çaldı.

847000cookie-checkLondra’daki öğrenci Cansın Kara’nın başarısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.