Londra’dan Atilla Koç geçti…

Bakan Koç, İngiltere’de hizmet veren yerli ve yabancı tur operatörleriyle görüşmek üzere geldiği Londra’da bir basın toplantısı düzenledi.


Türkiye’de görülen kuş gribi vakalarının 2006 yaz sezonunu olumsuz etkilediğini belirten Koç Türk basınının tavrını da eleştirdi. Bakan Koç, “Kuş gribi olayını çok abarttınız. Şimdi Avrupa’nın her yerinde kuş gribi var. Neden kimse yazmıyor? Günah keçisi ben miydim? Bizim ülkeye dokunmayın” dedi.


Koç, bir gazetecinin “Kuş gribi İngiltere pazarını yüzde olarak ne kadar etkiledi?” şeklinde soruya ise “Bizim yayınlarımızdaki abartma yüzde kaç etkiledi sen onu söyleyebilir misin?’ yanıtını verdi. Bakan Koç, Girit’te kuş gribinden bir kişinin öldüğünü ancak Yunanistan basının örnek bir davranış sergileyrek olayı abartmadığını da ekledi.


Türkiye’de görülen kuş gribi vakalarının turizme olan olmsuz etkisini ortadan kaldırmak için  yoğun bir çaba harcadıklarını kaydeden Bakan Atilla Koç, bu süreçte kaliteden taviz vermeye niyetli olmadıklarını söyledi. Koç, “Meseleyi kendi lehimize çevirmeye çalışıyoruz. Yalnız bu seneyi kurtarmak değil, gelecek seneler için de çalışyıoruz. Kaliteden taviz verip seneyi kurtarma pahasına bazı kompozisyonlara girme niyetimiz yok” dedi.


Koç, turizmde gelişen olumsuzlukları atlatma yolunda Türk basınına büyük görevler düştüğünü de söyledi. Kuş gribi konusuda kimi gazetecilerin etik dışı davrandığına dikkat çeken Koç, bir muhabirin sağlıklı tavukları çocukların ellerine vererek yalan haber yaptığını söyledi. Koç, ” Basına çok kırgınım’ dedi.


ALTERNATİF TURİZM ATAĞI


Bakan Atilla Koç, Türkiye’nin dünyanın en güzel ve zengin ülkesi olduğunu söyledi. Dünya üzerinde hiçbir ülkenin 115 antik tiyatro ile henüz gün ışığına çıkmayan 2600 antik şehrinin bulunmadığına d,kkat çeken Koç, ” Bunların hiçbiri başka ülkelerde yok. Ülkemle iftihar ediyorum. Siz de kendinizle iftihar edin’ dedi. Koç, Türkiye’nin termal zenginlikler açısından Avrupa’da birinci dünyada ise yedinci sırada olduğunu da hatırlattı.


Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye’nin birinci sınıf bir turizm ülkesi olduğunun da altını çizdi. Sunduğu hizmet kalitesi göz önünde bulundurulduğunda Türkiye’nin maddi açısıdan son derece makul bir ülke olduğunu vurgalayan Koç, “Türkiye birinci sınıf bir turizm ülkesidir. O yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, tabiri caizse, bu vartayı atlatacağız” dedi.


Bakan Koç, Türkiye’nin yaz turizmi dışında, golf, kongre ve termal turizmi kapsayan alternatif turizm alanında büyük atağa geçtiğini kaydetti. Alternatif turizmin ükeye büyük gelir sağladığına dikkat çeken Koç, ” 4 yaz turizmi 1 termal turizmi, 8 yaz turizmi 1 golf turizmini karşılıyor. Yaz turizminin rakibi çok. Aternatif turizmi daha da geliştirmemiz lazım’ dedi.


Koç, geçtiğimiz sezon ülkeye Rusya, Danimarka, Çin ve İran’dan beklenenin çok üzerinde turist geldiğini, bu yılki amaçlarının benzer rakamları İngiltere’de de yakalamak olduğunu söyledi. Koç 2 günlük Londra ziyareti sırasında bu amaçla 4 büyük ingiliz tur operatörü ve 1 Türk tur operatörüyle görüşmeler yaptıtğını, bu şirketlerin tanıtım kampanyalarına destek verme kararı aldıklarını açıkladı.


Konuşması boyunca şakayla karışık basına çatan Bakan Atilla Koç, ” yaptığımız iyi işleri yazmıyorsunuz. Sonra da bakan uyuyor diyorsunuz. Kaç gündür ülke ülke dolaşıyorum. Sadece 2 saat uyku uyudum. Gözümü kırparken fotoğraf çekiyorsunuz. Aslında ben uyumuyorum. Beni basın uyuttu’ dedi. Keyifli geçen basın toplantısında Bakan Atilla Koç gazetecileri kahkaya boğarken ellinden pürosunu da düşürmedi.

788260cookie-checkLondra’dan Atilla Koç geçti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.