Londra’dan büyük öfke

Protestocular dağıttıkları bildiri, taşıdıkları döviz ve attıkları sloganlarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’yi suçlayarak katillerin bulunmasını istedi.

İLK EYLEM HARİNGEY’DE

Cumartesi sabahı katliam haberinin duyulmasının ardından, Britanya Demokratik Güç Birliği’nin çağrısıyla Haringey Wood Green’de 4 bine yakın protestocu biraraya geldi.

Protestocular “Artık Yeter” sloganları atarak halkı, savaşa ve katliamlara karşı “inadına barış” çağrısına katılmaya çağırdılar.

Toplanma alanında bir konuşma yapan HDP Britanya Koordinasyonu üyesi Feyzullah Cinpolat, Erdoğan diktatörlüğüne karşı barışı savunmaya devam edeceklerini ve bunu da kitlelerle birlikte yapacaklarını ifade ederek, yapılacak eylemlere katılım çağrısı yaptı.

Türkiyeliler yoğun yaşadığı Green Lanes’de yürüyeren protestoculara, yollardan geçenlerin de destek vermesi dikkat çekerken, yürüyüşe katılanların öfkeli oldukları görüldü.

BAŞBAKANLIK’TAKİ EYLEM

Pazar günü de Londra’nın merkezindeki Başbakanlık önünre toplanan 10 bine yakın protestocu sloganlarla Trafalgar Meydanı’na yürüdü.

İngiliz sendika ve STK’lerden Yunanistan’da iktidardaki sol parti Syriza’nın taraftarlarına uzanan geniş ve çok renkli bir katılım olduğu protestoda çocuklu ailelerin çokluğu da dikkati çekti.

Güç Birliği tarafından yapılan açıklamada, katliam ve sindirme politikalarına karşı barış talebinde ısrar edileceği ve diktatörlerin katliamlarına sessiz kalınmayacağı belirtildi.

855350cookie-checkLondra’dan büyük öfke

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.