LONDRA’DAN KISA KISA…

Baskı, geceyi iptal ettirtti

Londra’da Uğur Işılak ve şair Serdar Tuncer’in 26 Mart gecesi Hackney Empire’da sahneye çıkacağı “Şiir, Türkü, Türkiye” etkinliği demokratik kurum ve derneklerin şikâyeti üzerine iptal edildi.

Serdar Tuncer sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bugünkü konserin bazı grupların şikâyet ve tehdidi nedeniyle Hackney Empire tarafından iptal edildiğini belirterek, “Ey Londra, sevsinler sizin demokrasi ve özgürlük anlayışınızı” ifadesini kullandı. Konser Salonu Hackney Empire’dan yapılan açıklamada ise “dengeli ve açık diyaloğa inandıkları” ve “platformun toplulukları incitmesine ve endişelendirmesine bilerek izin veremeyecekleri” belirtildi.

Sosyal medyada konsere ilişkin eleştirilerde de “Irkcı, faşist türkülerini, nefretlerini üzerimize kusmak için burnumuzun dibine kadar gelmişler” denildi.

***

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden İngilizce kursu

Kıbrıs Türk Kültür Derneği, Nisan’da yabancı dil olarak İngilizce kursu düzenlenileceğini açıkladı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Koordinatörü Gülnur Salih, “14a Graham Road, Dalston E8 1BZ” adresindeki dernekte Nisan ayında İngilizce kurslarına başlanılacağını belirterek, 28 Mart Perşembe akşamı 6.45 te ücretsiz ‘English for Speakers of Other Languages Courses (ESOL)’ tanıtım dersine katılmaları için toplumu davet etti.

Salih, “Ders öğretmeni ile tanışma, uygulamalı tanıtım dersine katılma ve kayıt gününe davet ediyoruz” açıklamasını yaptı. Ayrıntılı bilgi 07946344667’den alınabilecek.

***

Hackney polisi kovuldu

Hackney Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Jonathan Blake, uygun olmayan davranışlardan dolayı 25 Mart’ta meslekten el çektirildi.

Metropolitan Police’den yapılan açıklamaya göre, polis memuru Jonathan Blake geçen Mayıs’ta gecenin geç saatlerinde Harpenden’de aracıyla trafik işaretine çarpmış ve aracı diğer sürücüleri tehlikeye atacak biçimde bıraktığı rapor edilmişti. Ertesi günü işe rahıtsız olduğu için gitmeyen polis memurunun nefes testinde de işe gitmeye uygun olduğu ve alkol alıp almadığına ilişkin soruları dürüstce yanıtlamayarak soruşturmayı yanıltmaya çalıştığı saptandı.

***

 Çocuklarda obezite sağlık taraması

Hackney Refugee Forum 23 Nisan Salı günü, çocuklarda olması gereken kilo ve obezite konusunda sağlık taraması yapacak.

Hackney Refugee Forum Başkanı Ali Aksoy’un açıklamasında 23 Nisan Salı günü saat 10-12 arasında “Young Hackney Forest Road Hub Hackney E8 3BY” adresinde yapılacak taramaya Hackney’de yaşayan toplum üyeleri davet edildi. Ayrıntılı bilgi 020 7923 1962’den ya da [email protected] e-posta adresine mesaj gönderilerek alınabilecek.

***

Londra’daki oyuna Türkiye’den ödül

The Parade (Resmi Geçit) oyunu Direklerarası Seyircileri tarafından yurtdışı (İngiltere) kategorisinde en iyi yönetmen ve oyuncular ödülüne layık görüldü. Ödüllerin Kadıköy Belediyesinin katkılarıyla 21 Nisan Pazar günü saat 20.30’da Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek törende verileceği açıklandı.

Direklerarası Seyircileri 2001’den günümüze yurtdışı seyircisine tiyatro yapan tiyatrolara ödül dağıtıyor.

Loula Anagnostaki’nin kaleme aldığı Resmi Geçit, East N Bull ve Nefes Productions yapımı olarak Barış Celiloğlu tarafından yönetilmiş, Dilek Yorulmaz ve Emre Gündoğdu oynamıştı.

 

 

 

 

 

2286670cookie-checkLONDRA’DAN KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.