Londra’dan Van’a yardım eli

İki kuruluştan yapılan açıklama aynen şöyle:

“Van Halkının Yaralarını Birlikte Saralım!

23 Ekim Pazar günü Van’da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki deprem Van’da yaşanan 28. ve son 15 yılın en büyük depremi. Erciş en çok etkilenen ilçe olmakla birlikte, depremin yerle bir ettiği köyler var. Yoksulluk içindeki insanların yaşadığı kerpiç evler, içinde yaşayan bir çok insana mezar oldu. Yüzlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi yaralandı, evini barkını kaybetti. Depremde hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyor, geride kalanların acılarına ortak olmak istiyoruz, yaraların sarılmasına bizim de katkımız olsun diyoruz!

“AFET DOĞAL DA”

Van’da yaşanan deprem ne ilk ne de son deprem olacak. Deprem bölgesi olan Türkiye’de bugüne kadar yüzlerce deprem yaşandı. Depremi önlemek olanaklı değil. Ancak her depremde bu kadar ölüm, bu kadar yıkım olmak zorunda mı? Ölümleri artıran yoksulluk, yanlış yapılanma, denetimsizlik, yandaşlara ihale edilen kamu binaları, yetkililerin, hükümetlerin sorumsuzluğu değil mi?

Yaşanan her afetin ardından yapılan ‘acıları saracağız’ nakaratlarından bıktık. Çünkü acılar sarılmadığı gibi, birkaç hafta sonra binlerce insan kaderine terk ediliyor.Kocaeli depreminin üzerinden 15 sene geçmesine rağmen hala başını sokacak evi olmayan depremzedeler var.Sandıklı depreminin mağdurları çadırlarda yaşıyor. Ve hep olduğu gibi depremde de en çok mağdur olan yine yoksullar, isçiler, emekçiler oluyor. Bunun için işçiden işçiye, emekçiden emekçiye, yoksuldan yoksula, insandan insana elimizi uzatıyoruz.

Acılar dayanışmayla azalır, halkın yaraları birlik ve kardeşlikle sarılır!

Yüzyıllardır birlikte yaşayan, acılarını sevinçlerini paylaşan, Türk ve Kürt halkının her zamandan daha fazla dayanışmaya, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı olduğu günlerden geçiyoruz. Ancak insanlıktan nasibini almamış kimi ırkçılar, arkasında büyük bir acı bırakan bir doğal felaket karşısında bile Kürt halkına yönelik ayrımcı tutumlarından vazgeçmiyorlar…

Bugün halkların eşit ve birlikte yaşamından yana olan herkesin dayanışmayı daha da yükseltme günüdür.

Depremin acılarını sarmak, barış ve kardeşliği büyütmek için Avrupa’da yaşayan tüm emekçileri dayanışmaya çağırıyoruz. “Evsiz-barksız kalan bir emekçinin evine bir tuğla da benden olsun, anasız-babasız kalan çocuğun üç öğünü de benden olsun, karda-kışta ortada kalan bölge halkının battaniyesi, çadırı, sobası olayım” diyen herkesi Van halkının yanında olmaya davet ediyoruz. Karınca kararınca Van halkının acılarına ortak olmak için başlattığımız kampanyaya katılmaya çağırıyoruz. Toplanan yardımları, 17 Ağustos depreminde yaptığımız gibi, oluşturacağımız bir heyetle doğrudan halka ulaştıracağız.

YARDILAR İÇİN

1-Para Yardımı
-Çek yazmak isteyenler ödenen kısma Day-Mer Yazmaları gerekmektedir. Ayrıca reference olarak çekin arka kısmına ‘Earthquake fundraising’ yazılması gerekmektedir.

-Direk banka yoluyla yardımda bulunmak isteyenler için (Reference bölümüne ‘Earthquake fundraising’ yazılmalıdır):
Account Name:Day-Mer
Account No: 00283464
Sort Code: 30-98-14

-Elden para yardımında bulunmak isteyenler içinde para yardımında bulunduğuna dair makbuz verilecektir.

2-Malzeme yardımı:

Türkiye’deki çeşitli kadın örgütleri ve demokrasi mücadelesi yürüten kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılacak olan malzeme yardımı için özellikle:

-Çocuk Bezi
-Çocuk maması
-Kadın peti
-Kalın külotlu çorap
-Büyük ve çocuklar için palto veya mont
-Kazaklar (Büyük ve çocuklar için)
-Çizme veya bot
-Battaniye

gibi malzemeler talep edilmektedir. LÜTFEN KULLANILMAYACAK ESKİ MALZEMELERİ GETİRMEYİNİZ. Örneğin alıpta kullanmadığınız, yada çok az kullanılmış olup hala yeni olan çocuk ve büyük montu, paltosu, kazak, battaniye, çizmeler olabilir. Kalın külotlu çorap, çocuk bezi ve kadın peti, çocuk mamaları yeni olmak zorundadır.

Malzemeler bir kargo aracılığıyla gönderilecektir. İlk tır bu Cuma günü (28 Ekim) kalkacaktır. Malzemeleri veya para yardımlarını aşağıdaki iki adresimize ulaştırabilirsiniz

Day-Mer Türk-Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi
Howard Road
London N16 8PU
Tel: 020 7275 8440
[email protected]

YA DA

Londra Toplum Merkezi
22 Moorefield Road
London N17 6PY
Tel: 020 88850899″

839050cookie-checkLondra’dan Van’a yardım eli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.