Londra’lı Türk hacılar yola çıktı

T.C Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak’ın koordinatörlüğündeki hacı adayları ilk önce Medine’ye gidecekler.


Hz. Peygamber’in kabrini ziyaret edecek olan hacılar daha sonra Ravza-ı Mutahhara’da namaz kılacak. Hacı adayları, Hz. Peygamber ve arkadaşlarının hatıralarının geçtiği diğer mekanları da gördükten sonra Kurban Bayramı öncesi Mekke’ye geçerek, bütün müslümanlarla birlikte hac görevlerini ifa edecekler.


HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hacıların güvenliği için her türlü tedbiri aldığı belirtildi. Diyanet’in 30 yıla yakın organizasyon tecrübesi blunduğu hatırlatılarak, Türk hacıların maddi ve manevi acıdan güvenli ve sıhhatli bir hac şekilde hac yapmalarının sağlandığı kaydedildi.


Hac farizası sırasında 24 saat aktif olan sağlık hizmetlerinin yanında, dini rehberlik, danışmanlık hizmetleri ile her türlü ulaşım servisi verildiği, hacıların kutsal mekanlarda dünya barışı için, her yerde sevgi ve hoşgörünün hakim olması, tehdit altındaki gezegenimizin felaketlerden muhafazası için yüce Allah’a dua ve niyazda bulunacakları ifade edildi.


Diyanet’in organizasyonu ile İngiltere’den giden hacıların 1 Şubat şalı günü dönmeleri bekleniyor. 

777310cookie-checkLondra’lı Türk hacılar yola çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.