Londra’nın merkezinde faşistler polisle çatıştı

Londra’nın merkezinde, Parlamento ve Başbakanlık binasını da içine alan Westminster bölgesinde, binlerce faşist “ABD’de polis tarafından öldürülen George Floyd için İngiltere’de yapılan eylemleri” protestusu için bir araya geldi.

Gruplar ilk saatlerde Whitehall’daki savaş anıtı ve Parlamento Meydanı’ndaki Winston Churchill heykeli etrafında toplandı. Futbol taraftar gruplarının da aralarında olduğu kalabalık, polis tarafından bariyerlerle Whitehall caddesinin güneyinde tutulmak istendi. Ancak burayı aşan bazı gruplar Trafalgar Meydanı’nda, ırkçılık karşıtları küçük gruplarla karşı karşıya geldi.

BBC’ye göre; Hyde Park’ta bugün için çağrısı yapılan Siyahların Hayatı Değerlidir hareketi protestosunun, “güvenlik” nedeniyle iptal edilmesi kitlesel karşılaşmaları önledi.

Polis birçok noktada, faşistlerin ilerleyişini durdurmak için barikatlar oluşturdu. Karşıt grupların bir araya gelmesini engellemeye çalıştı. Protestocu gruplar, İngiltere ulusal marşını söyleyerek, sık sık “İngiltere” tezahüratı yaptı.

“Önce Britanya” lideri Paul Golding, “anıtları korumak için” Londra’ya geldiklerini söyledi. Başbakanlık binası yakınında polise bazı cisimler de fırlatıldı.

2424330cookie-checkLondra’nın merkezinde faşistler polisle çatıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.