Londra’nın göbeğinde ‘Newroz’ kutlanacak

Londra Belediye Başkanı Boris Johson, Newroz kutlamalarının 14 Mart Cumartesi günü Trafalgar’da yapılacağını duyurdu.

Londra Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Newroz  geleneksel ‘Yeni Yıl’ festivali, Orta Doğu’dan Orta Asya’ya ‘Türkler’, ‘Kürtler’, ‘İranlılar’ tarafından kutlanıyor. Newroz Festivali, Londra Belediye Başkanı ve Kürt ve Türk Toplum Merkezi (Halkevi) ve Londra’daki diğer Türk ve Kürt gruplarının işbirliğiyle organize edildi” denildi.
   
Belediye Başkanı Boris Johson, Newroz nedeniyle yayımladığı mesajı şöyle:

“Belediye Başkanı, Newruz Festivali’nin ilk defa Trafalgar Meydanı’nda 14 Mart Cumartesi günün kutlanacağını bildirmekten memnuniyet duyarım. Benim büyükbabam gibi Türk ve Kürt kökenlere sahip çok sayıda insan, Londra’yı kendilerine ev yaparak, zengin tarih, kültür, mutfak ve Türkçe konuşan toplum esnafını başkente getirdi.       

Newroz, Londralıların geleneksel ‘ilkbaharı karşılama’ festivalinin tadını çıkarmaları için harika bir fırsat. Bütün toplumlardan Londralıların Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum; soyum ve atalarımla da son derece gurur duyuyorum. 

Bu, ‘Belediye’ ve ‘Newroz’u kutlayanlar arasındaki mevcut bağın güçlendirilmesi için de harika bir fırsat. Şehir çapında ve Trafalgar Meydanın’da planlanan Newroz aktiviteleri, şüphesizki büyük sayıdaki kalabalıkları cezbedecektir. Mutlu Newroz!”  

Trafalgar Meydanin’da düzenlenecek  canlı müzik ve dans, yöresel yemek ve tezgahların yer alacağı etkinlikte, Ferhat Tunç, Hesen Şerif, Heme Heci ve Carnewa müzik grubunun canlı performans sergileyecek. Festival, Govenda Asit (Barış Dansı) ve Azadiya Perperok (Özgür Kelebek)gruplarının canlı performanslarıyla sona erecek.

1190740cookie-checkLondra’nın göbeğinde ‘Newroz’ kutlanacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.