Lordlar Kamarası’ndan bir heyet KKTC’de

TAK’ın izlediği habere göre; Türk İngiliz Dostluk Grubu’nun organizasyonuyla KKTC’ye gelen Lord Maginnis, Lord Harrison ve Lord Ahmet, bugün Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı tarafından kabul edildi.


Kıbrıs konusunda görüş alış verişinde bulunulan görüşmede Lordlar, Kıbrıs Türklerinin, Kıbrıs konusundaki gerçekleri daha koordineli bir şekilde dış dünyaya anlatması gerektiğini vurguladı.  


Lord MAGGİNNİS: DÜNYAYLA İLETİŞİMİNİZDE YARDIMA HAZIRIZ


Lord Maginnis ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türklerinin dünyayla iletişimde sorunlar yaşadığına ve Rum tarafının etkin lobi çalışmaları yürüttüğüne işaret etti.


Kıbrıs Türklerine Kıbrıs konusundaki pozisyonları ve sorunlarını Avrupa Birliği ve İngiliz yetkililerine aktarmaları konusunda yardım etmeye hazır olduklarını anlatan Lord Maginnis, Londra’daki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Temsilciliği’nin ileriye yönelik strateji belirlemesi ve bu çerçevede çalışmalar yapmasının önemine işaret etti.


Lord Maginnis, Kıbrıs Türk Tarafının dış politikada daha fazla rol almasının önemini de vurguladı.


Rum tarafının Kıbrıs konusunda dünyaya empoze etmeye çalıştığı bilgilere karşılık Türk tarafının da dış çevreleri sürekli bilgilendirmesi gerektiğini dile getiren Lord Maginnis, Kıbrıs Türklerinin Orams Davası ve İngiltere’deki reklam konusundaki başarılarının Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nde de kazanılacağına olan inancını belirtti.


“YAPICI TAVRIN BİLİNCİNDEYİZ”


Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs konusunun çözülmesiyle ilgili ortaya koyduğu yapıcı tavrının bilincinde olduklarını anlatan Lord Maginnis, Avrupa Birliği yetkililerine bu görüşlerinin yer aldığı mektup göndereceklerini de açıkladı.


Lord HARRİSON: DESETĞE HAZIRIZ


Lord Harrison da konuşmasında, Kıbrıs Türklerine haklı davalarında destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.


Kıbrıs Türk tarafının Avrupa Birliği ve diğer ülkelerle olan ilişkilerini geliştirmek için yardım etmeye hazır olduklarını kaydeden Lord Harrison, varolan fırsatları iyi değerlendirmek gerektiğini belirtti.


Lord AHMET: İZOLASYONLAR SONA ERMELİ


Lord Ahmet de, Kıbrıs Türk toplumunun İngiltere’de önemli bir rol oynadığını ifade ederek, Kıbrıs Türkleri üzerindeki izolasyonun sona ermesi gerektiğini vurguladı.


Direkt uçuşların bir an önce başlamasının önemine de işaret eden Lord Ahmet, “Direkt uçuşlara yönelik sorunun giderilmesini istiyoruz. Bu sorunun giderilmesi halinde Kuzey Kıbrıs’a daha çok turist gelecektir” şeklinde konuştu.


AVCI: “GERÇEKLER YERİNDE ÖĞRENİLEBİLİR…


Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da, heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Kıbrıs gerçeklerinin ancak Kuzey Kıbrıs’a gelinmesi halinde daha net öğrenilebileceğini belirtti.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne daha çok Lord ve yabancı diplomatların gelmesini beklediklerini ifade eden Avcı, “Kıbrıs’ın gerçeği burada yatıyor” dedi.


Kıbrıs Türkleri üzerindeki izolasyonların insanlık dışı olduğunu kaydeden Avcı, Avrupa Birliği Dönem Başkanı Almanya’nın Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nü hayata geçirmesini beklediklerini ifade etti.


Avcı, Lokmacı kapısını, diğer kapılardaki koşullar gibi açmaya hazır olduklarını da kaydetti…


 

801290cookie-checkLordlar Kamarası’ndan bir heyet KKTC’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.