LSO’ndan “Parlak” konser

31 Mayıs Pazar akşamı, Selby Centre’da gerçekleşen konserde Kemal Külahçı yönetiminde çalışan bağlama toplululuğu, Sedat Sarıcı yönetiminde çalışan gitar topluluğu ve Duygu Gözener yönetiminde çalışan keman topluluklarının bileşimiyle oluşan 100 kişilik dev orkestra büyük beğeni ile karşılandı.

Sedat Sarıcı’nın düzenlemeleriyle, geçtiğimiz yıl BBC Senfoni Orkestrası’yla da birlikte sergiledikleri “Gaziantep Yolunda”, “Yemen Türküsü”, “Çökertme”, “Al Fadimem”, “Bilmem Şu Feleğin”, “Fidayda” ve “Delilo” adlı türküleri icra eden orkestra, seçilen türkülerin farklı bölgeleri ve farklı kültürleri yansıtmasıyla da tam bir kültür kucaklaşması yaşattı.

Orkestra’dan hemen sonra sahneye çıkan Cansu Aceleci, Çiğdem İçti, Güler Özdemir ve Ekrem Coştu’dan oluşan “Bağlama Dörtlüsü”, halk müziğimizin seçkin eserlerinden örnekler sundular.

Ece Kartalkanat, Dilan ve Gülistan Elidemir’den oluşan “G Clef” sergiledikleri Pop-Rock parçalarla göz doldurdular. Ali Küçük, Ali Demircan ve İlyas Tosun’dan oluşan “Bağlama Üçlüsü” ise heycanlı repertuarları ile tempoyu yükseltti. Cenk Dağ, Helin Altun, Yaren Tanış, Melissa Johnson, Berfin Çelik ve Helin Cüce’den oluşan “Keman Topluluğu” sundukları şirin parçalarla umut verdi. Geçtiğimiz yıllarda bir çok konser ve festival programında yer alan, şaşırtıcı yetenekleri ve enstrüman hakimiyetleriyle de bir çok müzikseverin yakından takip ettiği “Ruhi Altun ve İbrahim Külekçi” nefes kesen performansları ile ayakta alkışlandı. Berivan Naz, Şahin Erdoğan ve Serhat Erdoğan’dan oluşan topluluk seçtikleri olgun eserlerle gençlerimizin yönelimlerine farklı ışıklar tutabildi.

Konserin ikinci yarısında sahneye çıkan 30 kişilik “Gitar Topluluğu” kimisi henüz 6 yaşında olan üyeleriyle, anne ve babalara heyecanlı anlar yaşattı. Kemal Külahçı yönetiminde sahneye çıkan “Halk Müziği Topluluğu” sergiledikleri enerjik türkü ve oyun havalarıyla büyük alkış aldı.

Derlediği türkülerle halk müziği reperetuarımıza 1000’e yakın eser kazandıran, geliştirdiği şelpe tekniği ile sazın icra boyutlarını derinleştiren, yurtiçinde ve yurtdışında verdiği sayısız konserle müziğimizi bütün dünyaya tanıtmaya çalışan, araştırmacı, öğretim görevlisi Erol Parlak’ın nefis dinletisi ile konser sona erdi.

Daha fazla bilgi için: Kemal Külahçı 07951 333 100 ya da Sedat Sarıcı 07931 349 808

FOTOĞRAF: Erol Parlak

822960cookie-checkLSO’ndan “Parlak” konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.