İlticacı açlık grevinde öldü

İltica başvurusunun ret edilmesi sonrasında yurtdışı edilmesi için beklenilen Sing K, 7 Agustos’tan beri açlık grevinde olduğu ve 14 Eylül tarihinde ise Viyana’da Hernalser Gürtel Polis Merkezi’nde hayatını kaybettiği açıklandı.

Olay SOS Mitmensch ve Caritas gibi sivil toplum örgütlerinin yanında, Avusturya Yeşiller Partisi tarafından da şiddetle kınandı.

Diğer partilerden herhangi bir tepki gelmezken, Avusturya Yeşiller Partisi Türk kökenli milletvekili Alev Korun, olayın yurtdışı etme süresinde hayatını kaybeden insanların istisnai trajik olaylardan ibaret olmadığını ve bu biçimdeki yalan ifadelerin kanıtı olduğunu dile getirdi.

Korun ayrıca “Bu tür olayların listesinin sürekli uzadığını” da ifade etti.

BU İLK OLAY DEĞİL

Yabancı kökenlilerin sınırdışı etme sürecinde çeşitli defalarda ölümler, yaralanmalar ve intihara teşebbüsler olmuştu.

– 25 Mart 2009 yılında Sudan asıllı Muhammed A polisler tarafından gözaltına alınmış ve 21 gün sonra Sudan asıllı Muhammed A’nın Avusturya vatandaşı olduğu ortaya çıkmıştı.

– 25 Aralık 2006 tarihinde 36 yaşında bir kişi Avusturya’nın Linz kentinde sınırdışı edilmeyi beklediği hapiahanede intihara teşebbüs etmiş, polislerin vaktinde müdahele etmesi sonrasında kurtarılmıştı.

– 7 Nisan 2006 tarihinde yurtdışı edilmek istenen Bakary J, yurtdışı edilmeye karşı koyduğu için poliser tarafından Viyana’da bir mağazanın boş olan deposuna götürülmüş, ağır yaralanana kadar dövülmüştü.

– 18 yaşında bir Afrikalı yurtdışı edilmeyi protesto eden 28 Eylül’de başladığı açlık grevinde hayatını 4 Ekim 2005 tarihinde kaybetmişti.

– 2005 yılında yurtdışı edilmeyi bekleyen bir Nijeryalı tutuklu bulunduğu Viyana’da polis gözetim merkezinde iki Polonya asıllı tutukluyu öldürmüş ve bir kaç kişiyi de yaralamıştı.

– Yine 2005 yılında ve Viyana Hernals Gürtel Polis Hapishanesinde bir Cezayirli tutuklu yurtdışı edilmemek için intihar ederek, hayatını kaybetmişti.

– 2002 yılı Agustos ayında Doğu Avrupa ülkelerinden birisinin vatandaşı olan tutuklu Bludenz şehri hapishanede ölü bulunmuştu.

– 1 Mayıs 1999 günü ise Nejeryalı Markus Omofuma yurtdışı edilirken uçakta ağzı bağlanmış, nefes alamayarak Sofya’a uçarken hayatını kaybetmişti.

1193590cookie-checkİlticacı açlık grevinde öldü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.