LTR19 Mayıs’ı geceyle kutladı

Londra’da 1990 yılında kurulan ve önceleri günde sadece bir saat yayın yapan, 1994 yılında ise tam gün yayına geçen LTR, dünya üzerinde, Türkiye ve KKTC dışında, yasal frekans üzerinden 24 saat yayın yapan tek Türkçe radyo kanalı olarak biliniyor.

LTR’ın düzenlediği 19 Mayıs balosu, yaklaşık 500 konuğun katılımıyla gerçekleşti. Sunuculuğunu LTR Operasyon Müdürü Yasamin Atabey ve radyo program yapımcısı Meral Zahra’nın üstlendikleri gecede, keman üstadı Ercüment İbrahim yönetimindeki 25 kişilik LTR Türk Sanat Müziği korosu ve Kader Ateş sahne aldı.

Düzenledikleri etkinliği değerlendiren LTR Genel Müdürü Ahmet Baştürk, “LTR olarak çeşitli sıkıntılara rağmen, başta dinleyiciler olmak üzere, duyarlı kurum, kuruluş ve acentelerin destekleriyle gurbetteki toplumumuzun ortak sesi olmaya devam edeceklerini, Türk Hava Yolları, Türkiye İş Bankası ve Beko gibi dev şirketlerin LTR’ye verdikleri desteği çok önemsediklerini, LTR olarak şimdiden yeni organizasyonların hazırlıklarına başladıklarını, örneğin, yakında bir tiyatro oyunuyla sanatseverlerin karşısına çıkacaklarını” söyledi.

Yayınlarını 1584AM bandından sürdüren LTR, internet üzerinden de (www.londraturkradyosu.com) kesintisiz dinlenebiliyor. Iphone, Blackberry gibi akıllı telefonlar aracılığıyla geniş kitlelere ulaşan LTR’nin, başta Türkiye ve KKTC olmak üzere, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Almanya, Belçika, Avusturalya, ABD, Kanada, İran gibi çok farklı ülkelerden dinleyicileri bulunuyor.

848100cookie-checkLTR19 Mayıs’ı geceyle kutladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.