M.Tussaud’daki Atatürk heykeli yenileniyor

Bugün 18.30’da yapılacak törenle Atatürk’e benzemeyen balmumu heykeli yerine Koç Holding tarafından yaptırılan yeni mumya müzede sergilenmeye başlanacak.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç şu açıklamayı yaptı: “Koç Holding olarak 80 yıldır tarihi ve manevi değerlerimize sahip çıkıyoruz. Bu doğrultuda Atatürk’ün Londra Madame Tussaud’un Müzesinde yer alan balmumu heykelinin gerçeğe en yakın şekilde yenilendiğini bildirmekten mutluluk duyarım.”

“Dünyanın her yerinden insanların ziyaret ettiği Madame Tussaud’un Müzesi’nde bulunan Atatürk mumya heykelinin özellikle Türkler’in şikayetlerine konu olacak kadar Ata’ya benzemediği biliniyordu. Türkiye’den gelip de herkesi şaşkınlığa uğratan Atatürk heykelinin yerine yenisinin yapılması için Türkiye’de pek çok kurum işbirliği yaparak yenisini yaptı.
Heykel için Genel Kurmay Başkanlığı’nın büyük katkı verdiği ve Anıtkabir Müzesi’ndeki Atatürk maskı dahil pek çok meteryalin, yeni mumyanın oluşturulmasında kullanıldığı bildirildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de Atatürk ile ilgili elinde bulunan bütün dijital malzemeyi hizmete sunduğu açıklandı.

1117930cookie-checkM.Tussaud’daki Atatürk heykeli yenileniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.