Maç için geldi, çalışma vizesi aldı

Ankara Anlaşması ile ilgili başvuruların askıya alındığı bir dönemde, bir yıllık çalışma izni alarak büyük bir mutluluk yaşayan Ekinci, Türk vatandaşları için örnek olabilecek davayı gazeteci Ali Kalay’a konuştu.
 
UEFA Kupası kapsamında, İngitere’de Gençlerbiriği ile Blackburn Rovers takımları arasındaki futbol maçını izlemek amacıyla 15 Ekim 2003 tarihinde İngiltere’ye gelen Mehmet Güllü Ekinci, Londra’ya uzanan serüvenini şöyle anlattı:
 
“Maç öncesi Türkiye’de bulunan İngiliz Kosolosluğu ile temasa geçtim. İstenilen evrakları zamanında tamamlayıp gerekli mercihlere ilettim. Ardından vizem geldi ve İngiltere’nin yolunu tuttum. Aslında ben, koyu bir Fenerbahçe’liyim ama o gün Gençlerbirliği’ni tutuyordum. Ancak gün içinde bazı aksilikler olunca maça yetişemedim. İngiltere’ye geldiğimde maçı kaçırmıştım…”


Bir süre Londra’da akrabalarının yanında kalarak kenti gezip tanıma fırsatı yakaladığını söyleyen Ekinci, “Vizemin bitmesine bir ay kalmıştı. Bana hep Ankara Anlaşması’ndan bahsediyorlardı. Daha fazla dayanamayıp bir avukatlık şirketi ile görüşme yaparak, bu anlaşmanın detaylarını öğrendim. Söylenenler bana mantıklı geldi ve yetkililer, ‘12 ayda alırsın; sana yüzde 99 garanti veriyoruz’ dediler.  Bir aylık sürem kalmıştı ve bütün işlemleri kısa bir sürede hallettim” diye konuştu.


‘STRES ALTINDAYDIM’
15 aylık bir süre içinde, İçişleri Bakanlığı tarafından kendisine olumlu cevap verildiğini ve son derece mutlu olduğunu söyleyen Ekinci,
“Çalışma iznim gelmeseydi, ben de yavaş yavaş kafayı yiyecektim. Çünkü çok büyük bir stres altında yaşıyordum. Bir taraftan İçişleri Bakanlığı size hiçbir yanıt vermiyor, bir taraftan da Türkiye’de ailem beni çok merak ediyordu. Ayrıca işsizlik ve geleceğin belirsiz olması insanı depresyona sürüklüyor” dedi.


Sevincini yakında, Bursa’da bulunan ailesinin yanına giderek paylaşacağını belirten üç çocuk babası Ekinci, duygularını şöyle anlattı:


“Ailem ve çocuklarımı çok özledim. İlk kez böyle büyük bir ayrılık hasreti çekiyorum. Bir an önce onların yanına gitmek istiyorum. Londra’ya geri dönüşte bir iş kuracağım, ailemi de daha sonra getirmeyi planlıyorum.”


Ankara Anlaşması’ndan çalışma iznine başvuran binlerce kişinin içinde kendisine olumlu cevap verildiğini, bir taraftan sevindiğini bir taraftan da üzüldüğünü kaydeden Ekinci, “Her şeyin sonu sabırdır. Biraz sabırlı olmak gerekiyor. Umarım herkes, bu haktan yararlanır ve istediği mutlu sona kavuşur” diye konuştu.


FOTOĞRAF: Ankara Anlaşması’ndan yararlanan Mehmet Güllü Ekinci

778260cookie-checkMaç için geldi, çalışma vizesi aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.