Maç tatil edildi

Diyarbakırspor-Bursaspor karşılaşması, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Bursaspor kalecisi Ivankov’a maç başlamadan önce kale arkasında yabancı madde atılması sonucu maç yaklaşık 6 dakika geç başladı.

Taraftarların sahaya yabancı madde atması sonucu bir gazeteci başından yaralanırken, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer sahaya inerek taraftarları uyardı.
Stat görevlileri de sürekli yaptıkları anonslarla sahaya yabancı madde atılmamasını istedi.

ÖNCE MAÇ DURDURULDU

Maçın 17. dakikasında Bursaspor’un geliştirdiği atakta kazanılan korner vuruşunu kullanmak isteyen Bursasporlu oyuncuya yönelik tribünlerden yabancı madde atıldı. Yabancı maddelerden biri yan hakeme isabet etti.

Bunun üzerine orta hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, maçı durdurarak yan hakemlerle birlikte soyunma odasına gitti. Bursasporlu oyuncular da soyunma odasına giderken, Diyarbakırsporlu futbolcular Adnan ve Tazemeta taraftarların sakin olması için operlörlerden anonslar yaptı.

TATİL KARARI

Diyarbakır-Bursaspor karşılaşmasının hakem tarafından tatil edildiğinin açıklanması üzerine, Bursasporlu futbolcular yoğun güvenlik önlemi altında stattan ayrıldı.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve yetkililer hakemlerle görüştü.
Seyircilerin bir kısmı stadı terk etmeye başladı. Stat çevresinde gerginlik sürüyor.

MAÇ ÖNCESİ GERGİNLİK

Bursaspor kafilesi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait bir otobüsle yoğun güvenlik önlemleri altında farklı bir güzergahtan Atatürk Stadyumu’na getirildi. Kafileyi bazı taraftarlar yuhaladı.

Maça Diyarbakırspor taraftarları büyük ilgi gösterdi. Taraftarlar sabahın erken saatlerinden itibaren stada girmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Stadyumda Diyarbakırsporlu taraftarlarca hazırlanan ilginç pankartlar da yer aldı. Stadyumun dört bir tarafında yer alan pankartlardan bazıları şunlar:

”Ülkemizi sizden çok seviyoruz’, ‘Bize bir özür borcunuz var’, ”Türk-Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir’, ”Tenlerimiz ve gözlerimiz farklı renkte olsa da, akan gözyaşlarımızın rengi aynı.”

Bu arada, zemini kontrol etmek için sahaya çıkan Bursasporlu oyuncular taraftarlarca yuhalanırken, Diyarbakırsporlu oyunculara ise büyük sevgi gösterisinde bulunuldu.

Bu arada Bursaspor kafilesinin giriş yapacağı bölgeyi boşaltmak isteyen polisle bazı kişiler arasında tartışma çıktı. Grubun dağılmaması üzerine polis müdahalede bulundu. Gruptan bazı kişiler polise taş attı. Yaşanan arbede, kısa sürede sona erdi.

OLAYLAR SÜRÜYOR

Maçın tatil edilmesinin ardından bazı taraftarlar tribünlerden sahaya inmek istedi. Bunun üzerine polis, bu taraftarlara biber gazı ile müdahale etti.

Daha sonra seyircilerin stadı terk etmesi üzerine olaylar stat dışına taştı. Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda taraftarların taşla saldırısına karşılık güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.
Stat çevresindeki cadde ve sokaklarda olaylar sürüyor.

SÜMER: HAKKIMIZI KİMSE YEMEYE KALKIŞMASIN

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Çetin Sümer, yaptığı açıklamada, maçın tatil edildiğini, maça verilen aradan 25 dakika sonra öğrendiğini belirterek, Bursaspor’un apar topar stattan çıkarılmasına da anlam veremediğini söyledi.
Diyarbakır’da Fenerbahçe ve Galatasaray maçında yaşanan olayların aynısının yaşandığını ifade eden Sümer, ”Diyarbakırspor’un hakkını kimse yemeye kalkışmasın. Karar yanlı bir karardır” diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz da hakemin ”tatil” kararını yanlış bulduğunu, Bursa’da oynanan maçta Diyarbakırspor takımının karşılaştığı ve yaşadığı olayların daha büyük olduğunu savundu.
Diyarbakır Baro Başkanı Emin Aktar ise ”Hakemin amacı maçı 90 dakika oynatmak değildi. Hakemler, maçın oynanması için gereğini yapmadı” dedi.

ALTEPE: GÖRDÜK Kİ BURADA MAÇ YAPTIRILMAYACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, maç daha başlamadan oynanamayacağının belli olduğunu savundu. Altepe, şöyle konuştu:

”Bu, televizyonda da tüm dünya tarafından izlenmiş oldu. Burada bize de çok fazla söyleyecek bir şey kalmamış oldu. Biz hayatımızda böyle bir maç izlemedik. Böyle bir korner atışı da görmedik. Futbolcu korner atışı için gerekli mesafeye bile gerilemiyor. Buna rağmen o korner atışları yine de yapıldı.”

Altepe, hakemin maçı oynatmak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade ederek, ”Fakat sahaya atılan yaralayıcı maddeler yağmaya devam etti. En sonuncusu da hakeme gelince iş çığrından çıktı. Hakem de soyunma odasına gitti. İki takım için de çok önemli bir maçtı ama gördük ki burada maç yaptırılmayacak ve normal bir maç oynanmayacak” diye konuştu.

726890cookie-checkMaç tatil edildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.