Mac Mini 499 dolara satışa çıkıyor








APPLE CEO’su Steve Jobs, firmanın merakla beklenen ‘Mac mini’ adını taşıyacak yeni Macintosh bilgisayarını, San Fransisco’da gerçekleştirdiği yıllık ‘Mac World’ konuşmasıyla kamuoyuna tanıttı.

Jobs, 499 dolarlık fiyatıyla diğer Apple ürünlerinin yanında oldukça hesaplı görünen yeni Macintosh’u, şirket tarafından şu ana kadar yapılan en önemli bilgisayar olarak gösterdi. 22 Ocak’ta piyasaya sunulacak ‘Mac mini’; monitör, klavye ve mouse olmadan satılacak. Bilgisayarın ikinci versiyonu ise daha geniş bir hard drive ile 599 dolara piyasaya sürülecek.

HEDEF GENİŞ KİTLELER:

Apple’ın yeni bilgisayarıyla gelenekselleşen ‘yenilik ve teknolijde lider firma’ imajının yanında, ‘geniş kitleler için üretim yapan bir firma’ olmaya soyunması da dikkat çekiyor. Apple’ın Mac mini ile PC kullanıcılarını da hedeflediğini belirten uzmanlar, şirketin artık Dell gibi kişisel bilgisayarlarda başa güreşen firmaların pazarından pay almayı amaçladığını söylüyorlar. Apple’ın bu atılımında, iPod dijital müzikçalarla yakaladığı büyük pazar başarısını pekiştirmek istemesinin büyük rol oynadığı ifade ediliyor. Apple’ın ürettiği iPod, halen tüm dijital müzikçalarlar içinde yüzde 65 pazar payıyla açık ara önde giderken, firmanın önümüzdeki günlerde 100 doların altında satılacak yeni bir iPod modelini de piyasaya sürmesi bekleniyor.

ARAÇLARA IPOD:

Dünyada gitgide yayılan ve milyonlarca insanı CD biriktirmekten kurtaran MP3 çalar ’iPod’lar, artık prestijli otomobillerin de ekstra donanımında yer alacak. ABD’de satılan Mercedes M serisi araçlarda, nisan ayından başlayarak, bir birleştirme kiti aracılığıyla aracın ses sistemine bağlanabilen iPod donanımı, müşterilerin beğenisine sunulacak.

EKSTRA DONANIM:

Yıl boyunca Volvo, Nissan, Alfa Romeo ve Ferrari gibi markaların ABD’de satılacak araçlarında da aynı ekstra donanım kaleminin yer alacağı bildirildi. 2004 yılının en önemli elektronik başarısı olarak kabul edilen iPod’u ilk kez BMW, çatısı altında bulunan Mini Cooper marka otomobillerde ekstra donanım olarak sunmuştu. iPod pazarının ‘aslan payını’ alan Apple firması, bugüne kadar dünya çapında 4,5 milyon iPod sattığını açıklamıştı.

FİYAT İNDİRİMİ:

Amerikan Apple firması, 100 doların altında satılacak yeni bir iPod modelini piyasaya süreceğini açıkladı. Apple’dan yapılan açıklamada, ‘sadece bir kutu çiklet boyutunda olan’ yeni iPod’un ‘Shuffle’ adını taşıyacağı, 512 megabayt hafızasında 120 şarkı barındırabileceği, çok kolay taşınabileceği ve 99 dolar fiyatla satılacağı bildirildi. Açıklamada, aynı modelin 1 gigabayt hafızası bulunan ve 240 şarkı alabilen modelinin fiyatının 149 dolar olduğu, serinin 4 gigabayt hafızalı en üst modelininse 1000 şarkı kapasiteli olduğu belirtildi.  

721090cookie-checkMac Mini 499 dolara satışa çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.