Macar Büyükelçi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz Kayseri’de

Macar Büyükelçi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz Kayseri sanayicisini cazip fırsatlar sunan Macaristan’a yatırım yapmaya davet etti.

Macar Büyükelçi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz Kayseri sanayicisini cazip fırsatlar sunan Macaristan’a yatırım yapmaya davet etti.

Kayseri’deki resmi görüşmelerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret eden Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Macaristan Ticaret Ataşesi Roland Kiss, sonrasında Vali Süleyman Kamçı’yı, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’yi, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ı, Macaristan’da yatırım kararı alan Organize Sanayi Bölgesinde Ravaber  Yapı Ürünleri AŞ.’yi ve Kay- Grup, Kay TV Genel Müdürü Veli Altınkaya’yı ziyaret ederek iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için, ülkeler arasındaki cazip yeni yatırımları ve olası işbirlikleri konularını görüştü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik; Bu yıl Miskolc’e geleceğim

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz bir dizi görüşmeler ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri idarecilerini ziyaret etti. Ziyaretlerin ilkine Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Ticaret Ataşesi Roland Kiss ile gelen Büyükelçi Büyükşehir Belediyesi giriş kapısında karşılayan Başkan Mustafa Çelik, görüşmede yaptığı konuşmada, Büyükelçi Kiss ve Konsolos Şahbaz ve beraberindekileri Kayseri’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Büyükelçi Kiss, Kayseri’ye gelmekten her zaman büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Kayseri ve Macaristan arasındaki ekonomik iş birliğini daha da artırmak istediklerini söyledi.  Kayseri ile kardeş şehri olan Miskolc’un belediye Başkanı Kriza Ákos’un selamlarını da getirdiğini söyleyen Gábor Kiss, “Miskolc Belediye Başkanımız bir an evvel sizinle görüşmek istediğini söyledi. Sizi Macaristan’a bekliyorlar. Kardeş şehir ilişkisinin daha da güçlenmesini istiyorlar.” şeklinde konuştu.

Çelik de kardeş şehir Miskolc’un davetine bu yıl karşılık vermeyi düşündüklerini belirtti.

2016 yılının çok yoğun geçtiğini kaydeden Mustafa Çelik, “Belediyemiz yoğun bir yatırım dönemi geçirdi. Ülke genelinde birtakım olumsuz olaylar yaşadık ama hamdolsun ciddi bir sıkıntı olmadan başarıyla 2016’yı geride bıraktık. Bu yıl da hepsi Türkiye’de örnek olacak yeni projeler hazırladık ve çalışıyoruz. Kayseri’de hayvancılık besi bölgesi oluşturıyoruz” ifadelerini kullandı

Vali Süleymak Kamçı; Kayseri olarak yapabileceğimiz ne varsa bu konuda da her zaman yanlarında olacağız

Vali Kamçı’nın heyeti kapıda karşılamasının ardından Büyükelçi Kiss Valilik Şeref defterini imzaladı. Vali Süleyman Kamçı konuşmasında, “Sayın Macaristan Büyükelçisini ilimizde ağırlıyoruz. Macaristan bizimle Osmanlı döneminden beri sıkı ilişkileri olan bir ülkedir. Hala bugün Macaristan ile iyi ilişkiler içerisindeyiz.

Amacımız bugün olan ekonomik ilişkilerimizi daha da artırmak. Kayseri olarak yapabileceğimiz ne varsa bu konuda da her zaman yanlarında olacağız. Büyükelçimizin 2 ay önce babası ve kayınvalidesi ölmüş kendisine başsağlığı diliyoruz.” diye konuştu.

Büyükelçi Gábor Kiss ise, ” Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Her zaman büyük memnuniyetle Kayseri’ye geliyorum. İlk defa değerli dostum Fahri Konsolosumuz Sayın Osman Şahbaz ile 2012’de Kayseri’ye geldim. Sayın Osman Şahbaz’ın desteği ve yardımıyla burada büyük bir gururla konsolosluğumuzu açtık. Türkiye Avrupa’nın kapısıdır, bunu her daim söylüyorum” dedi.

Kayseri Sanayi Odası Ziyareti (KSO)

Büyükelçi Gábor Kiss ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimiztçi’yi makamında ziyaret etti.

Macaristan Büyükelçisi ve Fahri Konsolosu KAYSO’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren KAYSO Başkanı Büyüksimitci, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını ve Macaristan’ın daha iyi anlatılarak daha çok iş adamının yatırım yapmasının sağlanması gerektiğini söyledi. KAYSO üyesi 19 firmanın Macarsitan’a ihracat yaptığını, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ile bu sayının daha da artacağını belirterek, “Kayseri’deki birçok firmamız Macaristan’la iş yapıyor. Macaristan’a İhracat ve ithalat yapan firmalarımız tekstil, mobilya ve makine sektörlerinde faaliyet gösteriyorlar. Oda olarak iki dost ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi adına her türlü işbirliğine hazırız. İlişkilerimizin gelişmesi ve güçlenmesi adına Fahri Konsolos Osman Şahbaz bey Kayseri’yi hiç ihmal etmiyor.” dedi.

Büyükelçi Gábor Kiss ise KAYSO’da bulunmaktan büyük şeref duyduğunu dile getirdi ve KAYSO Başkanlığına seçilmelerinden dolayı Başkan Büyüksimitci’yi tebrik etti. Kayseri’de çok defa bulunduğunu ve KAYSO’nun çok aktif bir Oda olarak gördüğünü belirten Kiss,” Başkan Büyüksimitci’nin yönetimi süresince de eminim Türk-Macar ilişkilerini daha da arttırma imkanımız olacak. İki ülke arasındaki siyasi iradede, ilişkilerin durumu gerçekten takdire şayan örnek oluşturacak durumda. Türkiye’deki her türlü ilişkilerimizin daha da arttırılması, güçlendirilmesi adına Kayseri Fahri Konsolosumuz Sayın Osman Şahbaz her konuda yardımcı olacaktır, iki ülkeyi de çok yakından tanıyor ve biliyor. Fahri Konsolosumuz Sayın Osman Şahbaz’ın desteği ile KAYSO’nun organizasyonunda Macaristan’a düzenlenecek bir seyahatte işadamlarına ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyacağız” dedi.

Fahri Konsolos Osman Şahbaz; Köprü vazifesi görüp, işbirliğimizin güçlenmesinde mutluluk duyacağım

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise, ” Macaristan ile Kayseri arasında köprü vazifesi görüp, işbirliğimizi güçlendirip derinleşmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyacağım. Macaristan’a ticari ziyaretin biran önce gerçekleşmesini diliyorum” dedi.

Kayseri Ticaret Odası Ziyareti (KTO)

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve yönetim kurulu üyeleri tarafından konuk edilen Büyükelçi’ye Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile birlikte Macar yetkililer eşlik etti.

Ziyarette konuşan Başkan Hiçyılmaz,” İki dost ülke köklü bir ortak tarihe sahip olduğunu ifade ederek, Türkler ve Macarlar ortak geçmişlerinin birikimi ve bilinciyle birbirlerini dost olarak gören iki millettir. Karşılıklı dış ticaretimiz 2016 yılında 2.1 milyar Dolar olarak gerçekleşti. İhracatımız 832 milyon, ithalatımız ise 1.3 milyar Dolar olmuştur” dedi.

Büyükelçi Gábor Kiss ise, ” Kayseri Ticaret Odası’nı önceki yerinde ziyaret etmiştim. Yeni yeriniz çok daha modern ve güzel olmuş. Kayseri ile ticari işbirliğimizi artırmak istiyoruz. Fahri Konsolosumuz Sayın Osman Şahbaz ciddi bilgi ve tecrübe sahibidir, sizlere her konuda yardımcı olacaktır” dedi.

Kay – Grup, KAY TV Canlı Yayını Konuğu

Macar heyet Kayseri’deki son ziyaret noktası olarak Kay- Grup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya’nın Kay TV’de canlı yayın konuğu olup, ikili ilişkileri değerlendirerek günü sonlandırdı. Ziyaretler sonrasında heyet Ankara’ya döndü.

2082850cookie-checkMacar Büyükelçi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz Kayseri’de

7 YORUMLAR

  1. Macarların bu diplomasi trafiğini bizim Türk Büyükelçilerimiz örnek almalılar.
    ” Gezen tilki yatan Aslan’dan evladır”
    Saygılar ve teşekkür

    A. Haydar Bingöl

  2. Macarları kalpten kutlarım, günümüzün ekonomik diplomasi şartlarını uyguluyorlar:

    Tam bír tüccar anlayışlı Diplomat !

    Tebrikler,
    Cafer Altun

  3. Değerli Osman Abiciğim,
    Bu kadar gücü, çalışma azmini nereden ve nasıl buluyorsun ?!
    Önümdeki idolüm ve örnek aldığım tek insansın.
    Özverili, babacan, paylaşımcı müthiş bir abi ve lidersin.
    Macaristan’da bizlere göstermiş olduğun “babalığı, abiliği, yardımlarını” unutamıyoruz.
    Saygılar,

  4. Şimdi bu haberinizi okudum.
    Bizleri farklı ülkelerden haberdar ediyorsunuz, teşekkürler.
    Ayrıca, benden önce yorum yapan Faruk Esin
    Yazısını imrenecek ve takdir ile okudum.
    Ne güzel bir davranış.
    Osman Bey sizi yakından tanımayı çok isterdim.
    C. Salimoğlu

  5. Osman Şahbaz ağabey Türk ve Macar dünyası için önemli isimdir.
    Çalışkan, bitmek bilmeyen gayret ve enerjisi, merhameti ve hassas yapısı ile bizlere ağabeyilik ve babalık yapmıştır.
    Macaristan konusunda ciddi çalışmalar, işbirlikleri yapmış ve Türkiye´den ilk kez Macaristan’da Fahri Doçentlik ve Profesörlük alan isim olmuştur.
    Haklı Macar – Türk dostluğu davasınde Osman ağabey ile omuz omuza vererek hukukun üstünlüğü çerçevesinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.
    Kamuoyu huzurunda kendilerine bir kez daha teşekkür edip, minnetlerimi ifade ediyorum”.
    Metin Demir – Ank.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.