Macaristan ile çifte imza

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Başkanlığında belediye meclis üyeleri, iş adamları ve basın mensuplarını Budapeşte Havalimanı’nda Macaristan İstanbul Başkonsolos’u Gabor Kiss, Türk Macar İş adamları Derneği Başkanı ve DEİK – DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ve Miskolc Belediye Başkan Vekili Pfliegler Péter tarafından çiçeklerle karşılandı. Yapılan Karşılama töreninin ardından Miskolc Belediye binasındaki tören alanına geçildi.

Gerçekleştirilen törende konuşan Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Akos kardeş şehir protokolünü imzalamanın gururu içerisinde olduklarını belirterek “ Heyetler aralarında komisyonlar kurarak şehirler arasında hangi dallarda iş birliği sağlanacak. O yönde çalışmalara bir an önce başlamalıyız. Kayseri’ den gelen arkadaşlar döndüklerinde şehrimizi anlatsınlar.Sık sık bir araya gelip görüşülsün ki yatırımlar yapabilelim ’dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Mehmet Özhaseki ise yaptığı power point sunum ile Kayseri Büyükşehir Belediyesinin son yıllarda yaptığı hizmetleri ve yeni yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Burada açıklamalarda bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasında dostluğun pekiştirilmesi gerektiğini belirterek önümüzdeki günlerde biz bu imkanları karşılıklı olarak değerlendirmemiz ve toplantılar yapmamız gerekiyor. Burada tohum atmak önemli. Bir müddet sonra o tohum mutlak suretle bize meyve olarak geri döner. Biz burada akraba olduğuna inandığımız milletle yeniden buluşuyoruz. Bu bizim için önemli. Misafir on rızıkla gelir birini kendi yer dokuzunu ev sahibine bırakırmış. Biz buna inanan insanlarız. Karşılıklı olarak atılan bu dostluk köprüsünün kısa süre içerisinde karşılıklı yatırımlara dönüşmesini ümit ediyorum” dedi.

763950cookie-checkMacaristan ile çifte imza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.