Macaristan turizm yatırımına açık

Ziyarette Başkan Danışmanı Szabo Laszlo, Budapeşte Teknik Üniversitesinden Dr. Farkas Bálint ve DEİK-DTİK Budapeşte Temsilcisi Ali Mercan hazır bulundu.

Bölgemizde En Önemli Yatırım Turizm’dir

Başkan Dr. Hoffmann şunlanı söyledi:

“Sayın Konsolos Osman Şahbaz sizi belediyemizde misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. Son yıllardaki Macar ve Türk ilişkileri gelişerek derinleşiyor. Újbuda Belediyesi olarak bizlerde İstanbul ile ilişkiye girerek bu işbirliğimize katkıda bulunmak isteriz. Belediye sınırlarımızın 7 km’si Tuna Nehri boyundadır. Belediye sınırlarımız içerisinde Macaristan Mühendisler Odası da bulunmaktadır. Sizin mühendis olduğunuzu biliyorum. Bu konuda da işbirliği oluşturulmasına katkı sağlayabilirim. Budapeşte Teknik Üniversitesi, ELTE Üniversitesinin 3 fakültesi, EDUTUS Főiskola Üniversitesi bizim ilçe sınırlarımız içerisindedir. Türkiye’den henüz kardeş şehrimiz yok. Olması bizleri mutlu eder. İstanbul’a daha önce gitmiştim. Böyle, ortasından deniz geçen, nadide güzellikte bir şehir ile kardeş kent ilişkisine yardımcı olmanızdan dolayı size çok teşekkür ederim. Bir çok medeniyete evsahipliği yapmış İstanbul’un ilçesi Bahçelievler ile kardeş şehir olmaktan büyük bir mutluluk duyacağız.

En Başarılı Yatırım İnfopark Budapeşte’dir

Bölgemizde en önemli yatırım ve ticari alanlarımız turizm ve hizmet sektöründe bulunmaktadır. Hotel eksiğimiz var. Komünizim döneminden kalma eski fabrikaların yerine yeni konutlar yapılabilir, bunun için izinler mevcut. Örneğin bir Portekiz firması Tuna Nehri kıyısında 340 dönüm arazide turizm alanında 5 milyar forintlik bir yatırımı var.

2023 Yılındaki Olimpiyat oyunlarına evsahibi olarak adayız. Bu süreç içerisinde Tuna Nehri üzerinde ikinci bir köprüye ihtiyacımız var. Bölgemizdeki başarılı yatırımlardan bir taneside İnfopark Budapeşte projesidir…”

Konsolos Osman Şahbaz ziyarette, İstanbul’dan getirmiş olduğu Türk Lokumunu Belediye Başkanı dr. Hoffmann Tamás’a ikram ederek ”tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyerek latifeyle şöyle konuştu:

“Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Büyükelçi Gábor Kiss’in selamlarını getirdim. Konsolos Şahbaz ise bugün Budapeşte’de 11. Bölge Újbuda Belediyesinde bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sizlere Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Büyükelçi Gábor Kiss’in selamlarını getirdim. İstanbul’u ve Budapeşte’yi çok iyi tanıyorum. İki güzel şehirde benim evim. İki nadide şehir arasında oluşacak işbirliğine katkıda bulunmaktan büyük onur duyacağım. İstanbul’un 39 ilçesinin en güzellerinden olan, hafif sanayi, konut, turizm, üniversite, sağlık, eğlence, alışveriş merkezleri ve konut alanlarının bulunduğu Bahçelievler’de 700 000 kişi yaşıyor. Bulgaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden kardeş şehirleri bulunmaktadır. İki dost ülke arasında işbirliğimizin gelişmesini her iki ülkenin değerli Başbakanları da istiyor. 2 Milyar dolar olan dış ticaretimizin 5 milyar dolara çıkarılması talimatını verdiler. Bizlerde bulunduğumuz her alanda bu çalışmaları gerçekleştirmeliyiz ki, Başbakanlarımızın hedeflerini yakalamakta rolümüz olsun. 24 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 3 özel uçak ve 7 Bakanı ve kalabalık işadamı heyeti ile birlikte Budapeşte’ye resmi ziyarette bulundular. Birçok işbirliği anlaşmasına imza atıldı.

Macar vatandaşlarına Türkiye vizeleri kaldırdı

Son yıllarda üst düzey yöneticilerimizi hem Türkiye hemde Macaristan’da sıkça görüyoruz. Bizlerde onların hızına, hedefine ve hayallerine ayak uydurmalıyız. Geçtiğimiz yıl Macar vatandaşlarına Türkiye vizeleri kaldırdı. Daha çok Macar vatandaşını Türkiye’de görmek istiyoruz. İki dost kent Bahçelievler ve Újbuda Belediyeleri arasında işbirliği alanında üzerimize düşen her türlü katkıyı vermeye hazırım. Şimdiye kadar iki dost ülke arasında geliştirdiğimiz işbirliklerinde sağladığımız katkıları da sürdürmeye devam edeceğiz. İnşallah bu işbirliği yeni kapıların aralanmasına vesile olur. Hayırlı olsun…”

Belediye Başkanı dr. Hoffmann Tamás Konsolos Osman Şahbaz’a ” Cıty Of Flavours Budapest” kitabı hediye etti. Osman Şahbaz’da dr. Hoffmann Tamás Kayseri Erciyes Dağı’nı resmeden porselen tabak armağan etti.

770640cookie-checkMacaristan turizm yatırımına açık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.