Macaristan’a Türkiye’den yatırım 

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjártó Péter, Türkiye’nin kısa bir süre içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin beklendiğini ifade etti.

Szijjártó Péter, Macaristan’da Belçikalı Ravago firması ile ortak yatırım yapma kararı alan Türk şirketi Kayserili Beşler Tekstil’in Genel Müdürü Harun Hasyüncü ve Belçikalı yönetici Tomas Keisers katılımıyla ortak basın toplantısında, ” Dünyada çok çetin ve kıyasıya bir rekabet var. Avrupa’daki en güvenli yatırımın ve koşulların sağlandığı yeri seçmişsiniz” dedi.
Türk ve Belçika firmasının yaptığı ortak yatırımın Macaristan için çok önemli olduğunu kaydeden Szijjártó, ” Ülkemiz her geçen gün, uluslararası rekabette en başarılı ülkeler arasında yer alıyor. Yabancı yatırımların en başarılı yılını geçiriyoruz.Bu muazzam bir rekor. Bu desteklediğimiz yatırımların ve üretimlerin neticesi olarak yüksek ihracat gerçekleştiriyoruz.
Türkiye’nin kısa bir süre içinde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesi bekleniyor. İki dost ülke arasında ilişkilerin güçlenmesi çok önemli.” diye konuştu.
Çok uygun cazip yatırım fırsatladan dolayı Macaristan’ın yatırımcıların hedefinde olduğunu kaydeden Szijjártó, Ravago grubu ve Beşler Tekstil’in ilk etapta yapacağı 23 milyon avroluk yatırımın 90 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.
Macaristan’a yapılan yatırımlara hükümetin de destek verdiğini kaydeden Szijjártó, söz konusu yatırıma yaklaşık 4 milyon avroluk geri ödemesiz teşvik desteği verdiklerini söyledi.
Szijjártó Péter, Miskolc’e bağlı Alsózsolcá şehrinde kurulacak olan fabrikada yıllık 36 ton izolasyon malzemesi üretileceğini ve bunun büyük kısmının komşu ülkelere ihraç edileceğini belirtti.
Yatırımcı Türk firmaya Macar desteği Sürüyor
Miskolc Bölgesi milletvekili Csöbör Katalin, Miskolc’e yeni bir yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”Macaristan’ın verdiği cazip yatırım teşvikleri açıkça gösteriyor ki; bugün bu yeni yatırım doğru yer bulmuştur. Bugün yeni bir yatırımdan, yeni istihdamlardan ve yeni bir fabrikadan bahsediyoruz. Bu büyük yatırımın uzun bir çalışmadan sonra oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yatırım yapan firmalara desteğimiz sürecek” dedi.
Liszt Ferenc Uluslararası Havaalanı yanındaki Ibis Styles Budapest Airport Hotel’deki basın toplantısında, Belçikalı yönetici Tomas Keisers, ” Ravago Macaristan dışında 25 ülkede izolasyon ve inşaat sektöründe başarıyla imalatlarını ve dünyadaki büyümesini sürdürmektedir. Macaristan’da olumlu tecrübeler yaşıyoruz. Bu yatırımın oluşmasında Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Gábor Kiss’e ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Sayın Osman Şahbaz’a çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, ”Budapeşte’de bugün 2012 yılından bu yana, başarıyla uzun soluklu bir çalışmanın taçlandırıldığı ana şahitlik ediyoruz. Bu neticeyi görmekten ziyadesiyle mutluyum. Miskolc Alsózsolcá’daki yatırımın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan, Borsod-Abaúj-Zemplén Bölgesi Valisi Demeter Ervin’e, Miskolc Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos’a, dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı şimdiki Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye, Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss’e ve bugün bu güzel ilişkileri derinleştirerek sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür ediyorum. Diliyorum ki, Kayseri’den yeni işadamları Macaristan’a yatırım yaparlar. Ayrıca Macar yatırımcıları da güvenle büyümenin lokomotifi olan ve cazip fırsatlar sunan doğunun ve batının köprüsü Türkiye’ye yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.
Basın toplantısına Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Dış Ticaret Müsteşarı Dr. Pana Petra, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve Ticaret Müşaviri Ayşe Başak Araslı Akyol’da katıldı.
Programda ayrıca, Fahri Konsolos Osman Şahbaz, Bakan Szijjártó Péter’e isminin yazılı olduğu Kayserispor takımı forması hediye edip, Kayseri’ye davet etti.
2171330cookie-checkMacaristan’a Türkiye’den yatırım 

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.