Macaristan’da aşı turizmi

Yoğun ilginin nedeni, Macaristan’ın dünyada domuz gribi aşısı üreten ender ülkelerden biri olması. Orta ve Doğu Avrupa’da H1N1 aşısı üreten başka bir ülke yok. Bu nedenle de salgın yaygınlaştıkça, Macar aşısına olan ilgi de artıyor.

Özellikle Romanya ve Slovakya gibi komşu Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşları, aşıyı alabilmek için Macaristan’a özel turlar düzenliyorlar. Yasalara göre Avrupa Birliği ülkelerinde doktorların yazdıkları reçeteler Macaristan’da da geçerli: yani reçete başka bir ülke yazılmış bile olsa Macar eczaneleri aşıyı vermek zorundalar.

Geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’daki kritik durum nedeniyle Kiev hükümeti resmen aşı talebinde bulunmuş, fakat aşı üreten Macar şirketi ancak Macaristan’daki talebi karşılamanın ardından yapılacak üretimle Ukrayna’ya aşı verebileceğini açıklamıştı.

Macaristan hükümeti 6 milyon aşı siparişi verdi.

Ülkede aşı kampanyası sistemli bir şekilde sürüyor. Sağlık ve güvenlik personellerinin aşılanmasının ardından önümüzdeki pazartesi günü de okullarda aşı kampanyası başlıyor. Aşı ücretsiz, ama zorunlu değil

1497780cookie-checkMacaristan’da aşı turizmi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.