Macaristan’daki Türk’e 2 yıl tecilli hapis

Macaristan’da yaşayan oğlunu sahte pasaportla annesinin izni olmadan Türkiye’ye kaçırdığı gerekçesiyle Mehmet Tüysüz hakkında açılan dava bugün sonuçlandı.

Mahkeme, Macar hayat arkadaşı Edina Papp Szabo’dan olan erkek çocuğu Mehmet Karoly’yi kaçıran Mehmet Tüysüz’e iki yıl hapis cezası verdi ve cezayı tecil etti.

Mehmet Tüysüz, mahkemenin “yasa dışı hareketleri zorunlu olduğu için yaptığına” kanaat getirdiğini, bu nedenle önemli bir ceza almadığını söyledi. Tüysüz, “İki aydan bu yana Macaristan’da olmama rağmen annesi oğlumla buluşmamı engelliyor, hatta telefon görüşmesi bile yapamıyorum. Annesinin olmadığı bir zamanda oğlumla telefonda görüştüm ve oğlum ağlamaklı olarak ‘Baba beni kurtar’ diye yardım istedi. Artık Macar makamları da benim iyi bir baba olduğuma karar verdi. İki hafta içinde mahkeme kararıyla oğlumu görmem sağlanacak. Ben de oğlumun bana verilmesi için dava açtım” dedi.

Mehmet Tüysüz, Macar hayat arkadaşı Edina Papp Szabo’dan olan Mehmet Karoly’yi 2004 yılında Türkiye’ye kaçırmıştı. Bir ihbar sonucu geçen Haziran ayında İstanbul’da bulunan çocuk, 12 Haziranda Macaristan’a getirilerek annesine teslim edilmişti.


 

1155660cookie-checkMacaristan’daki Türk’e 2 yıl tecilli hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.