Macron en büyük savaş gemisini ve jetlerini Doğu Akdeniz’e gönderiyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron birçok savaş jeti ve denizaltıyla birlikte donanmanın en büyük savaş gemisi Charles de Gaulle’ü Doğu Akdeniz’e gönderme kararı verdi.

Yunan basınının Fransız savunma kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Fransa, 42.500 tonluk amiral gemisi Charles de Gaulle’ü Doğu Akdeniz’e gönderiyor. 261 metrelik uçak gemisi Fransız ordusuna ait Rafale savaş jetlerini taşıyor. Sözcü’nün Yunan medyasından aktardığı habere göre Charles de Gaulle’e, Yunan ordusuna ait çok sayıda gemi ve denizaltı da eşlik edecek.

Fransız kaynakları, geminin üzerinde çok sayıda silah ve mühimmat olduğunu öne sürdü. Gemide radar ve füzelerle birlikte denizaltısavarların, elektronik takip, hedefleme ve müdahale etme sistemlerinin olduğu belirtildi.

KOVID-19 VURMUŞTU
Fransa’da Nisan ayında gündem Charles de Gaulle’dü. Askeri gemide koronavirüs salgını patlak vermiş ve önce grip olarak başlayan hastalık birçok mürettebata bulaşmıştı. Doğu Akdeniz’e gönderilen gemide son kontrollerin yapıldığı ve Covid-19 riski olmadığı belirtilirken yetkililer, “Derslerimizi aldık” açıklamasını yaptı.

2446390cookie-checkMacron en büyük savaş gemisini ve jetlerini Doğu Akdeniz’e gönderiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.