¨Made in USA¨ rahatsızlığı…

Chyrsler fabrikalarının bulunduğu Detroit kentinin adı kullanarak, Kanada’ya satılacak yeni araçlara ¨Detroit Malıdır- Made in Detroit¨ etiketleri konuldu. Kanadalı tüketicilerin Amerikan ürünlerine duydukları rahatsızlığı aşmak için yapılan bu değişiklik ise Amerika’da tepki yarattı.

Chrysler’ın çeşitli modeldeki kamyonet ve otomobillerinin Kanada’ya ihracı ve satışında yaşanan güçlükler üzerine Chyrsler firması sahte bir etiket ve ilan kampanyası hazırladı. Kanada sınırında bulunan Detroit kentindeki fabrikalar sanki Amerikan işletmesi değilmiş tarzında bir duygu veren ilan kampanyasına, yine bu kentte doğup büyümüş bulunan ünlü Rap şarkıcısı Eminem de katıldı.

Ancak Amerikan kamuoyu ve tüketici hakları üzerine çalışan lobiler bu etiket değişikliğini ikiyüzlülük olarak adlandırdı. Ayrıca Chrysler araçların hemen tümünde bulunan motorların Meksika’da üretilmiş olması nedeniyle, yine Kanada pazarına girerken Made in Mexico-Meksika Malıdır şeklinde bir motor üzeri etiketi de kullanıldığı görüldü. Böylelikle Kanada’daki Amerikan karşıtı kamuoyu ve tüketicilerin aldatılmasına çalışıldığı iddialar Kanada basınında da yer aldı.

1532450cookie-check¨Made in USA¨ rahatsızlığı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.