Madende bekleyiş sürüyor

Mustafakemalpaşa ilçesinde dün gece saat 23.00 sıralarında çalışmalara katılan ve sabah saatlerinde vardiya değişimi nedeniyle madenin yatakhanesinde dinlenmeye çekilen işçiler, çalışmaların güçlükle yürütüldüğünü söylediler.

Göçüğün bir yandan temizlendiğini bir yandan tekrar bir göçük meydana gelmemesi için destekler yapıldığını ifade eden işçiler, bugün öğleden sonra 10 işçiye ulaşmayı beklediklerini bildirdiler.

Vardiya değişimiyle çalışmalara katılacak olan maden işçilerinden Yusuf Kartal, dinlenmeye çekilen arkadaşların ne kadar yorulduğunu tahmin ettiklerini dile getirerek, ”Arkadaşlarımıza çok üzüldük. Onlara ulaşmakta gecikince daha çok üzülüyoruz. Umarız bugün ulaşırız” dedi.

KARDEŞİNİN YATAĞINDA BEKLİYOR

Göçükte hayatını kaybeden ve henüz cesedine ulaşılamayan Ramazan Baştepe’nin ağabeyi Yaşar Baştepe, madenin yatakhanesindeki kardeşine ait yatakta, cesede ulaşılmasını bekliyor.

Kardeşinin, ailesinin oturduğu Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yağmurlar köyüne 2-3 ayda bir gidebildiğini belirten Baştepe, şunları söyledi: ”9-18 yaşları arasında 4 kızı var. Onları çok seviyor, ama ekmek parası için yüzlerini belirli aralıklarla ancak görebiliyordu. Köyde kendi yaptırdığı bir ev vardı. Onun borcunu ödemek için ailesinden uzakta yerin metrelerce altında çoğu dönem güneşin yüzünü görmeden çalışıyordu.”

Ağabey Baştepe, kızları ve eşinin buraya gelemediğini, cesedinin bir an önce çıkarılmasını beklediklerini aktardı.

‘GEL ARTIK, YOLUNU GÖZLÜYORUZ’

Öte yandan, göçük altında kalan Murat Aydın’ın eşi Fatma Aydın ve yakınları da maden sahasında sinir krizleri geçirdi.

Kızılay’ın, sosyal destek uzmanları ve diğer işçi yakınları tarafından yatıştırılmaya çalışılan Fatma Aydın, göçük altındaki eşine ”Gel artık, yolunu gözlüyoruz” diye seslendi.

1226580cookie-checkMadende bekleyiş sürüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.