Madoff tüm suçlamaları kabul etti

Madoffi Aralık’ta gözaltına alınmıştı. Yatırımcıları 50 milyar dolardan fazla dolandırmakla suçlanan Madoff, “Ne kadar üzgün olduğumu anlatamam” dedi.

Gözlemciler, bu açıklamayla, Madoff’un, suçlarını itiraf eden en büyük dolandırıcı olarak tarihe geçeceğini belirtiyor.

Savcılık yatırımcıları 20 yıl boyunca dolandırmakla suçladığı 70 yaşındaki Bernard Madoff için 150 yıl hapis cezası istiyor.

11 ayrı suçla itham edilen Madoff’un hapis cezasının yanı sıra 170 milyar dolara kadar para cezasına da çarptırılması söz konusu.

Söz konusu suçlamalar, dolandırıcılık, hırsızlık, kara para aklama, mahkemeyi yanıltma ve mali yetkililere yanlış ifade verme de bulunuyor.

Bernard Madoff’un, sahip olduğu yatırım fonu üzerinden bir saadet zinciri kurup yatırımcıları dolandırdığı belirlenmişti.

Dev bir piramit gibi işleyen bu fona yapılan yatırımların, daha sonra Madoff’un kendi fonuna aktarıldığı ortaya çıkmıştı.

Madoff’un kurbanları arasında çok sayıda büyük banka ve şirket de var.

Ancak Madoff’un kurbanlarını temsil eden bir avukat, medyanın sürekli bu kurumları öne çıkardığını, oysa çok sayıda sıradan insanın tüm hayatları boyunca biriktirdiklerini kaybettiklerini söyledi.

Mahkemede, Madoff’un binlerce kurbanından bazıları da ifade verecek. Mahkemenin Madoff’la ilgili kararı birkaç aydan önce vermesi beklenmiyor. Aralık ayında gözaltına alınan Madoff, bu tarihten beri New York’ta ev hapsinde. (BBC)

1190980cookie-checkMadoff tüm suçlamaları kabul etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.