Mahkeme içki yasağını iptal etti, Vali itiraz edecek!

Isparta Valisi Memduh Oğuz imzasıyla 13 Mart 2013 tarihinde yayımlanan genelgeyle, “il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenen suçların aydınlatılması” amacıyla açık alanda alkol alınması yasaklandı.

MAHKEME İÇKİ YASAĞININ YÜRÜTMESİNİ DURDURDU

Ancak tartışma yaratan genelgeyle ilgili Mehmet Yalçın adlı yurttaş tarafından açılan davayı gören Isparta İdare Mahkemesi, düzenlenmenin, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına yönelik hükümler içerdiğine hükmederek işlemin yürütmesini durdurdu.

VALİ OĞUZ: ‘MAHKEME ÇOK İYİ ANLAYAMADI, İTİRAZ EDECEĞİZ’

Mahkeme kararının ardından bir açıklama yapan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Anladığım kadarıyla yargı, bu konuyu, gerekçeleri çok iyi anlayamadı. Dolayısı ile bir üst yargı mercine, gerekçelerimizi daha iyi arz ederek, bu karara itiraz edeceğiz” dedi.

‘YASAK DEĞİL, VATANDAŞIN RAHATI İÇİN’

Mahkemenin iptal ettiği düzenlemeyi savunan Vali Oğuz, uygulamanın içki yasağı olmadığını öne sürerek, güvenlik güçlerinin denetiminin zor olduğu bölgeler ile yürüyüş ve piknik alanlarında vatandaşı rahat ettirecek bir düzenleme olduğunu söyledi.

Karikatür: Sunder Erdoğan

1551610cookie-checkMahkeme içki yasağını iptal etti, Vali itiraz edecek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.