Mahkeme Rosa’yı PKK’lı yaptı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için hazırlanan bilboardlara izin çıkmadı.

1871-1919 yılları arasında yaşayan Rosa Luxemburg, marksist bir felsefeci. Alman Komünist Partisi’nin kurucuları arasında yer alan Lüxemburg, cezaevinden kaçarkan öldürüldü.

DİHA’dan Sinan Aygül’ün haberine göre; Bitlis Sulh Ceza Mahkemesi afişlerin toplatılması ve el konulmasına karar verdi.

Mahkeme, afişte yer alan, aralarında Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in de bulunduğu isimler için “PKK/KCK örgüt mensubu” ifadeleri kullanıldı.

Rosa Luxemburg’un arkadaşı olan Clara Zetkin ise 1857-1933 yılları arasında yaşadı. Sosyalist bir politikacı olan Zetkin, Sosyalist İşçi Partisi ve Alman Komünist Partisi’nde görev aldı. Zetkin, Hitler döneminde sürgüne gönderildiği Moskova’da hayatını kaybetti.

“KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEYEN AMA…”

Kararda, Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg için ise “Kimliği tespit edilemeyen ama örgüt mensubu olduğu anlaşılan” ifadesine yer verildi.

“TRAJİKOMİK”

Afişle ilgili olarak Emniyet’e çağrılan Bitlis Belediyesi Özel Kalem Müdürü Özgür Oran, yaptığı açıklamada, “Mahkemenin verdiği kararırın zorlama ve kasıtlı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Oran, sözkonusu kişilerle ilgili daha önce birçok kez bilboardlara afiş asıldığını hatırlatarak, “Hele ki, Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg’a yöneltilen iddialar tek kelimeyle trajikomiktir” diye konuştu.

1447740cookie-checkMahkeme Rosa’yı PKK’lı yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.