Mahkumlara af sevindirdi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov başkanlığında yapılan Devlet Güvenlik Kurulu toplantısından af kararı çıktı. Toplantıda konuşan Türkmen lider Berdimuhamedov, 12 Aralık Tarafsızlık bayramı öncesi Türkmen toplumunun ve aile yapısının birlik ve beraberliğini sağlamlaştırmak amacıyla af çıkarttıklarını açıkladı.

Ülkede büyük sevinçle karşılanan bu karara göre, aralarında 19 yabancı uyruklu vatandaşın da bulunduğu 3934 mahkum aftan yararlanarak Tarafsızlık Bayramı öncesi yakınlarına kavuşacak.

Aftan yararlanan yabancı uyruklu mahkumların arasında 3 Türk vatandaşının da bulunduğu açıklandı. Serbest bırakılacak mahkumların listesi ise ülkenin resmi yayın organları olan Türkmenistan ve Neytralnıy Türkmenistan gazetelerinde yayımlandı.

Af haberini duyan tutuklu yakınları ise gazete bayileri önünde kuyruk oluşturdu. Türkmenistan’ın kurucu devlet başkanı Saparmurat Türkmenbaşı tarafından 1999 yılında başlatılan ve Kadir Gecesi Affı olarak ün kazanan af geleneği, Berdimuhamedov döneminde diğer milli bayramları da kapsayarak devam ediyor.

Berdimuhamedov, 2007 yılında Kadir Gecesi dolaysıyla yaklaşık 10 bin, son Kadir Gecesi’nde 1284, geçen sene de çeşitli bayramlar dolaysıyla 4000 mahkumu affetmişti.

1225610cookie-checkMahkumlara af sevindirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.