Mahmur kampının kader toplantsı başladı

Tarafların 2004 yılında üzerinde mutabakat sağladıkları ancak bugüne kadar yürürlüğe girmemiş olan “Ankara anlaşmasını” yeniden müzakere ederek, “uygulanabilir duruma getirmeleri” bekleniyor. 


Üçlü toplantıya ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) bir yetkili, Mahmur kampında son sayıma göre 11 bin 930 kişi bulunduğunu belirterek, büyük çoğunluğu Türkiye’den giden bu mültecilerin Türkiye’deki yerleşim birimlerine güvenli şekilde geri dönmelerini sağlamak istediklerini söyledi. 


1990’lı yılların başında Mahmur kampına yerleşen çok sayıdaki Türk mültecinin Türkiye’deki, “olağanüstü hal uygulaması, idam cezasının kaldırılmış olması” gibi olumlu gelişmelerden de habersiz olduklarını belirten BMMYK yetkilileri, mülteciler arasında geri dönüşe yönelik yapacakları anket sırasında Türkiye’deki gelişmelere ilişkin objektif bilgilendirme yapacaklarını kaydetti. 


BMMYK’nın Cenevre’deki merkezinde bu sabah başlayan, BM, Türkiye ve Irak arasındaki üçlü görüşmenin bu akşam sona ermesi bekleniyor. 

1039730cookie-checkMahmur kampının kader toplantsı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.