Mahmut Abbas Türkiye’de

Görüşmede, Gazze’de ateşkesin kalıcı olması için atılabilecek adımlar, Filistin’de ulusal uzlaşı faaliyetlerinde gelinen son noktanın ayrıntılı olarak gözden geçirildiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, dün Başbakan Erdoğan ile Abbas’ın Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüştüğü anımsatılarak, görüşmeye ilişkin şu bilgilere yer verildi:

”Görüşmede, Filistin-İsrail sorunu güncel boyutlarıyla ele alınmış; bu bağlamda, Gazze’de ateşkesin kalıcı olması için atılabilecek adımlar, Filistin’de ulusal uzlaşı faaliyetlerinde gelinen son nokta ayrıntılı olarak gözden geçirilmiştir.

Görüşmede ayrıca Sayın Abbas, Fransa, İngiltere ve Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları hakkında da bilgi vererek, Türkiye’nin, Filistin-İsrail sorununun çözümü için gösterdiği barışçı çabalar ile Gazze halkına yönelik sergilediği insani dayanışma nedeniyle teşekkür etmiştir.

Taraflar, Filistin ve bölgenin çok kritik bir süreçten geçtiği gerçeğinden hareketle, bütün Arap ve bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler içinde olan Türkiye’nin, özellikle çift taraflı, sürdürülebilir ateşkes şartlarının sağlanması, Gazze’ye yönelik insani yardımların ulaştırılması ve ulusal uzlaşı için Mısır’ın yürütmekte olduğu müzakerelere olumlu katkılarını sürdürmesi hususunda mutabık kalmışlardır.

Taraflar, bütün bu konularda bundan sonra da yakın ilişki ve temas halinde olma ve etkin bir şekilde birlikte çalışma kararlılıklarını bir kere daha vurgulamışlardır.”

1187340cookie-checkMahmut Abbas Türkiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.